Het hart kleurt groen-wit

Nick Coster is dankbaar naar FC Dordrecht toe

Nick Coster heeft met honderd gespeelde duels op zijn conduitestaat de eerste mijlpaal bij FC Dordrecht te pakken. De tot linksback getransformeerde terriër is aan zijn vierde seizoen aan de Krommedijk bezig en is dankbaar naar zijn huidige werkgever toe: ,,FC Dordrecht heeft me destijds de kans gegeven toen mijn carrière op dood spoor dreigde te raken. Mijn hart ligt bij deze club.”

Voor het duel tegen MVV Maastricht zette voorzitter Ad Heijsman jubilaris Nick Coster in de bloemen voor het bereiken van zijn eerste hondertal wedstrijden in Dordtse dienst. De teller is sinds die wedstrijd echter gestokt: een rode kaart uitgerekend in die wedstrijd leverde de 25-jarige voetballer een schorsing op tegen SC Cambuur. En vanavond dreigt een acute buikgriep hem van het veld te houden in de bekerwedstrijd bij IJsselmeervogels. ,,Zondag voelde ik me beroerd en maandag heb ik de training laten lopen omdat ik me nog beroerder voelde. Ik heb nauwelijks iets gegeten en ook veel vocht verloren. Ik kan me niet voorstellen dat ik tegen IJsselmeervogels, een geduchte en gevaarlijke tegenstander, speel.”

Coster, geboren in Alphen aan den Rijn, is uitgegroeid tot een vertrouwd gezicht in de Dordtse selectie en heeft dus al een redelijke staat van dienst opgebouwd. ,,In mijn eerste seizoen heb ik, inclusief bekerwedstrijden en nacompetitie, 42 duels gespeeld,” herinnert hij zich. ,,Dat was voor mij ook een geweldig seizoen. Bij ADO Den Haag dreigde mijn carrière op een dood spoor te raken en FC Dordrecht heeft me de kans gegeven om me hier te bewijzen. Daar ben ik de club nog steeds dankbaar voor. Mijn hart is daardoor wel groen-wit gekleurd.”

Voorbije zomer dreigde een scheiding tussen Coster en FC Dordrecht, omdat de contractbesprekingen vastliepen. Uiteindelijk kwamen beide partijen er toch uit. ,,Met die wending was ik heel blij. Er speelden wel wat andere dingetjes, maar er was nog niet echt iets concreets,” is hij eerlijk. ,,Ik ben blij dat ik nog deel uitmaak van de selectie. In vergelijking met vorig seizoen, toen het rommeliger verliep, vormen we dit jaar meer een team. Dat is ook de invloed van trainer Theo Bos, een rustige man die ons steeds weer op scherp weet te zetten.”

Nick Coster groeide in de voorbije weken uit tot de vaste linksback van FC Dordrecht, maar heeft inmiddels op die positie concurrentie gekregen van Tom Beugelsdijk. ,,Ik ben blij dat Tommie terug is bij ons, want het is een geweldige gozer. Ik speel liever op het middenveld, dat is bekend, maar als de trainer wil dat ik op die plek speel dan doe ik dat. De twee rode kaarten dit seizoen? Die tegen Willem II is terecht geseponeerd, maar het blijft wel enigszins aan je kleven. Tegen MVV liet ik me verrassen door een diepe bal en pakte ik de tegenstander te snel beet. Dat ik soms kaarten krijg, zit wel in mijn spel opgesloten. Ik ben fanatiek, wil altijd winnen.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.