Henny Lee stelt zich voor

Ondanks dat ik de afgelopen tijd veelvuldig bij FC Dordrecht te zien ben geweest en met veel mensen heb gesproken, wil ik mij via deze weg nader voorstellen. Ik ben geboren en getogen in Utrecht, waar ik als voetballer uiteindelijk terecht ben gekomen bij FC Utrecht. Bij deze club heb ik de voedingsbodem als voetballer genoten wat uiteindelijk een plaats in het toenmalige beloftenteam (2e elftal) heeft opgeleverd. Na een ernstige enkelblessure, heb ik met veel pijn in het hart, moeten stoppen met voetballen. Zelf voetballen is immers het mooiste wat er is.

Met de gedachte in de voetballerij actief en werkzaam te willen blijven, heb ik de opleiding CIOS afgerond en uiteindelijk het hoogste trainersdiploma ‘Coach Betaald Voetbal’ behaald. Daarnaast heb ik de opleiding tot docent ‘trainersopleidingen’ en een HBO- opleiding mbt het ‘gevangeniswezen’ gevolgd en afgerond.
Na de studieperiode kwam al snel de overtuiging als trainer aan de slag te willen. Na diverse jeugdteams, volgde diverse clubs waar ik als Hoofdtrainer werkzaam ben geweest. Uiteindelijk ben ik in deze periode (vanaf mijn 25 jarige leeftijd) 6 jaar als trainer actief geweest in de top van het amateurvoetbal. SDW, Aalsmeer en Spakenburg waren deze clubs. Na successen te hebben behaald, volgde de mogelijkheid om in het betaalde voetbal werkzaam te zijn. Ik heb toen 9 jaar in de Eerste divisie gewerkt; Haarlem, Telstar en Cambuur Leeuwarden waren deze clubs. De Eerste divisie (Juliper League) is mij dus zeer bekend.

Vanaf het seizoen 2003-2004 ben ik weer in de top van de hoofdklasse zaterdag gaan werken als trainer, omdat ik perse op ‘eigen benen’ wilde staan. Allereerst bij DOVO waarbij direct een kampioenschap volgde en vervolgens bij Katwijk en Sparta Nijkerk. Bij deze laatste club hebben we een periodekampioenschap en de promotie naar de Topklasse kunnen bewerkstelligen. Naast mijn werkzaamheden als trainer ben ik sinds 5 jaar als docent trainingsopleiding TC I werkzaam bij de KNVB.

Al met al zit ik nu ruim 20 jaar in het vak als trainer en kan ik vanuit deze ervaring aan een mooie klus bij FC Dordrecht beginnen. Typerend is hoe doordacht de ervaren beleidsmakers voorzitter Ad Heijsman en technisch manager Marco Boogers mij vanuit een duidelijk gewenst profiel benaderde. Het gevoel was direct goed en het genoemde profiel sloot prima aan bij mijn persoonlijkheid en werkwijze. Daarnaast bleek er veel vertrouwen uit het feit dat de club vanuit een tweejarig contract een nieuw tijdperk in wilde gaan, dus weer vanuit een continuiteitsgedachte.

Ik ben ervan overtuigd in FC Dordrecht een ambitieuze club gevonden te hebben, welke ook de nodige realiteitszin heeft. FC Dordrecht ervaar ik bovendien als een club van het volk met een rijke historie, dat momenteel een goed doordacht en ambitieus beleid voert. Een goed bestuur, een grote sponsorgroep een ambitieuze hoofdsponsor ‘Riwal’ en veel fantastische vrijwilligers en een trouwe supportersgroep, die de kurk vormen waarop de vereniging drijft. Bovendien heeft de club plannen voor een nieuw stadion en daardoor een goed perspectief voor de toekomst.

Technisch gezien zijn de verantwoordelijken Ad Heijsman en Marco Boogers in overleg met mijn persoon grondig aan het werk gegaan. De A- selectie gaat een nieuw en fris gezicht krijgen. ‘Het huis’ is bewust behoorlijk afgebroken, er zijn immers 15 spelers vertrokken, maar er blijft een goed fundament met doorlopende contracten over. Sinds enkele weken zijn deze verantwoordelijken begonnen met opbouwen, met gerichte versterkingen willen we de selectie weer vorm gaan geven. We zijn hierbij prima stappen aan het zetten, vier goede spelers hebben we reeds erbij, er zullen er nog meer volgen. Al met al zijn we goed op weg een zeer talentvolle groep neer te zetten, gecombineerd met de nodigen ervaring en meerwaarde.

Verder ben ik zeer tevreden over de ontwikkelingen als het gaat om de verbeterde werkfaciliteiten en
middels vernieuwingen in de technische- en medische staf. Daarnaast is er een talentvol beloftenteam samengesteld, waardoor we verder kunnen werken aan de doorstroom vanuit de jeugdopleiding.
Al met al is er veel werk te verrichten en zal dit de nodige tijd vergen, maar zie ik in dit alles een mooie
uitdaging weggelegd.
We hebben voor een pittige voorbereiding gekozen, waarbij er tegen een aantal sterke tegenstanders wordt geoefend, hierdoor krijgen we steeds in kaart waar we staan en wat er verder ontwikkeld moet worden. Dit alles met als doel in de aantrekkelijke seizoensopening tegen Cambuur goed voor de dag te kunnen komen.

Al met al positieve signalen en goede ontwikkelingen voor onze seizoenskaarthouders en achterban. Ik zie de toekomst dan ook met veel vertrouwen tegemoet en hoop dat een ieder gedurende de voorbereiding en vooral bij de competitiewedstrijden het vernieuwde 1e elftal gaat ondersteunen. Wij zullen er alles aan doen om er een geslaagd seizoen van te maken.

Tot langs de lijn!

Henny Lee

Foto: Tim Versnel

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.