Henny Lee hoopt op meer stabiliteit in 2011

Voor Henny Lee was 2010 het jaar van zijn terugkeer in het betaalde voetbal. Nadat de Utrechter Sparta Nijkerk naar de topklasse had geloodst, loste hij Gert Kruys af als oefenmeester van FC Dordrecht.

Ruim vier maanden na zijn aantreden omschrijft Lee, die al negen jaar ervaring in het betaalde voetbal had, zijn start bij FC Dordrecht als een ‘periode van pieken en dalen’. ,,We beleefden een moeizame start, omdat we de spelersgroep laat compleet hadden. Dan is het een gegeven dat je tijd nodig hebt om een team te formeren dat op elkaar ingespeeld raakt. Maar na een aarzelend begin zijn we in de tweede periode goed op dreef geraakt, waarbij we goede prestaties hebben neergezet. Positieve uitschieters waren voor mij de overwinning bij RKC Waalwijk, het gelijkspel met negen man bij Sparta en ook de 4-3 bekerzege thuis tegen NEC. Negatieve uitschieter was de 8-0 nederlaag bij Go Ahead Eagles, die we als een incident hebben beschouwd en dat is achteraf ook gebleken. We zijn lang in de race geweest voor de tweede periode en ik durf achteraf te stellen dat de ontstane personele problemen een grote invloed hebben gehad op het feit dat we de periodetitel net niet konden grijpen. Ik hoop wel dat we in de tweede helft van het seizoen stabieler zullen worden in onze prestaties, zodat het doel – het halen van het linkerrijtje en uitzicht houden op deelname aan de play-offs – realistisch blijft.”

Lee roemt de samenwerking met voorzitter Ad Heijsman en technisch manager Marco Boogers. ,,Het is heel prettig werken met mensen die al zo lang bij de club betrokken zijn. Het contact met elkaar is erg goed, de lijnen zijn uitermate kort. Er is duidelijkheid over de situatie waarin de club verkeert, maar ik ben van mening dat er voldoende perspectief is voor de toekomst en voor goede prestaties. Bovendien krijgen nu jongens uit de eigen opleidingen zoals Salif Diao en Mawouna Amevor de kans om bij de selectie aan te sluiten en ervaring op te doen.”

Voor het nieuwe jaar, dat vandaag met de eerste training begint hoopt Lee dat personele problemen zullen uitblijven. ,,Aan de hoeveelheid kaarten die we gehad hebben voor de winsterstop, waren we soms zelf schuldig aan. Maar we hebben ook met tegenslagen te kampen gehad. Ik hoop dat we snel weer iedereen aan boord hebben.”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.