Henny Lee blikt vooruit

“De wedstrijd tegen RKC heeft ons wel vertrouwen gegeven”, zegt trainer Henny Lee daags voor de thuiswedstrijd tegen MVV. “Het was goed om te zien dat de ploeg ook op dat niveau zo goed partij kan geven. En ja, dan hoort daar ook een keeper en een vrije trap bij”.

Lee is strijdvaardig en gefixeerd op een goed vervolg. Tegen MVV moet er gewonnen worden. “Maar we moeten waken voor onderschatting, hoe gek dat ook klinkt. MVV staat dan wel laag op de ranglijst, maar zij zijn wel op ‘min acht’ begonnen. Op basis van het aantal wedstrijdpunten zouden zij vlak bij ons staan, het is dus een geduchte tegenstander. Dat heb ik de groep deze week ook uitdrukkelijk voor gehouden”.

De vonken vlogen er deze week vanaf op de training. De laatste twee overwinningen lijken naar meer te smaken en Dordt wil dat nu ook eens voor eigen publiek laten zien, alle zeges tot nu toe werden immers op vreemde bodem behaald. Lee: “De jongens zijn inderdaad gretig. Ze hebben echt heel hard getraind deze week en zijn tot het randje gegaan. Zo wil ik ze vrijdag ook zien”.

Tegen MVV zal Ramos nog in de strafbank zitten, maar Versluis trainde donderdag weer mee met de groep. “Johan heeft nog steeds last van zijn lies en heeft de hele week aangepast getraind. Gisteren zelfs nog alleen met Hans Eijkenbroek. Vandaag was hij er gelukkig weer bij en morgen kan hij gewoon spelen. Guy zullen we helaas nog moeten missen”.

Vanavond wordt de zaak van Cecilio Lopes in Zeist behandeld, de uitspraak van de tuchtcommissie zal echter pas vrijdagmorgen komen. In het Dordtse kamp is men overtuigd van de onschuld van de aanvoerder, maar dat biedt geen enkele zekerheid. Henny Lee: “Ik geloof in rechtvaardigheid en het zou een enorme aderlating zijn voor ons als hij toch geschorst zou worden, maar ik vertrouwen in de jongens die het moeten gaan doen. Ik hoop op de steun van het publiek, we willen er met elkaar een mooie avond van gaan maken”.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.