Henny Lee bijt van zich af tijdens persconferentie

Mooi moment tijdens de persconferentie na afloop van FC Zwolle – FC Dordrecht: op een vraag aan FC Zwolle-trainer Art Langeler over de negatieve speelstijl van de tegenstander kwam een interventie van een geïrriteerde collega Henny Lee.

Art Langeler luisterde geamuseerd toe en gaf zijn confrater zelfs bijval. ,,Negatief? Ach, ik zou het eerder realistisch noemen zoals FC Dordrecht hier vanavond speelde. Er zijn hier dit seizoen genoeg ploegen geweest die lekker gingen meespelen en na een half uur volmaakt kansloos waren. Wij zullen ons in het vervolg zelf beter moeten wapenen tegen een ploeg die een handbalverdediging hanteert.”

,,Ik vind dat een totale verkeerde insteek,” diende Lee van repliek. ,,Wij hebben niet negatief gespeeld, maar hebben ons wel in laten zakken om ruimte te maken voor de spitsen. Dat leidde in de eerste helft wel tot een paar kansen. Alleen in het laatste kwartier hebben we puur op resultaat gespeeld en het punt gekoesterd,” was de Utrechtse oefenmeester fel. Het puntgewin in FC Zwolle hield FC Dordrecht in de strijd voor een plek in de play-offs. ,,Dat maakt de nederlaag tegen RKC nog zuurder eigenlijk. Maar ‘als’ telt niet, hè. Ik ben blij dat we ons zo onverzettelijk hebben getoond. We hebben bijna niks weggegeven.” Marcel van der Sloot zwaaide de defensie alle lof toe. ,,Compliment voor die jongens, want zij hebben fantastisch werk gedaan. We hebben een bonuspunt gehaald.”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.