Helmond Sport frustreert Harry van den Ham opnieuw

Harry van den Ham en Helmond Sport als opponent, het blijft een gruwel. In het verleden dwarsboomden de Brabanders Van den Ham al in zijn jacht op een periodetitel bij Dordrecht’90 en TOP Oss. Driemaal bleek geen scheepsrecht, want ook met FC Dordrecht ging het fout.

,,En weer in de laatste minuut,” baalde Van den Ham, die daarmee indirect verwees naar de eerste mislukte greep met Dordrecht’90 dat destijds in de laatste minuut de 2-2 incasseerde en misgreep. Een punt had FC Dordrecht gisteravond zo goed als zeker de ‘periode’ opgeleverd, maar de overtreding van Matthew Steenvoorden op Helmond-speler Carlos David leidde tot een strafschop en de late winnende treffer van Davy Brouwers.

,,Ongelooflijk zoals we het hebben weggegeven,” treurde Van den Ham. ,,Maar de hele wedstrijd waren we niet onszelf. We hebben geprobeerd om de druk ervan af te halen, maar de nervositeit heeft grip op de ploeg gekregen. We speelden moeizaam, ook de gelukkige treffer was geen verlossing. De jongens die het moesten doen, hebben het af laten weten. Zoals we die eerste goal incasseren,” duidde de keuzeheer op het knullige verdedigen van Jeffry Fortes, die Serhat Koc vrije doortocht gaf.”

Met 1-1 had FC Dordrecht een marge van drie punten en op basis van het doelsaldo zo goed als zeker de periodetitel binnengehaald. Nu naderde Eindhoven tot op twee punten en komt alle druk op het thuisduel met Willem II te liggen.

Extra tijd
,,Daar moeten we ons op focussen,” stelde Van den Ham. ,,Ik hoop dat de KNVB op die wedstrijd niet zo’n broekie van een scheidsrechter zet als vanavond (Jochem Kamphuis, red.). Vijf minuten extra tijd, wie verzint het?”

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/De Dordtenaar

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.