Heerlijke wedstrijd

Uitgelaten klopte iedereen elkaar op de schouders, met breed lachende gezichten viel iedereen elkaar in de armen. Op het veld vierden de spelers langdurig de ultieme triomf op Eindhoven met de zingende supporters en de Businessclub had een staande ovatie voor de moegestreden helden.

Superlatieven schoten kort na de wedstrijd tekort om het huzarenstuk van FC Dordrecht te omschrijven. Dordt – Eindhoven had anderhalf uur lang alles geboden wat voetbal zo passioneel maakt. De onverzettelijke strijd om te winnen met een verdiende beloning in de slotseconden had een euforische ontlading. “Wat een heer-lij-ke wedstrijd”, riep commentator Sierd de Vos bij herhaling in zijn microfoon.

Het is ook bijna ongekend wat FC Dordrecht dit seizoen laat zien. De ploeg van Harry van den Ham maakt er wekelijks een spektakelstuk van en dendert met groot machtvertoon door de Jupiler League. De doelpuntenmachine ratelt aan één stuk door en inmiddels staat er ook een record aan treffers op paal en laat achter de naam. Het geeft de aanvallende kracht van dit elftal maar aan.

De gasten uit Eindhoven werkten met een positieve intentie, leuk voetbal en een efficiënte aanval mee aan een heerlijke partij voetbal en vooral een sensationeel scoreverloop. “Zolang je maar één doelpunt meer maakt dan je tegenstander win je altijd”, zei Harry van den Ham nuchter.

Grote man bij FC Dordrecht was dit keer Yoëll van Nieff die drie keer scoorde. Twee geweldige doelpunten en een koelbloedig benutte strafschop in de allerlaatste minuut. “Dankzij het publiek sleepten we de winst binnen”.

Jessy Mayele scoorde met zijn eerste seizoenstreffer de belangrijke 3-3, juist op het moment dat zijn zoontje voor het eerst in het stadion aanwezig was.

Fotograaf Erwin Spek schoot met zijn nieuwe lens door de mist heen ook met scherp. Kijk maar!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.