Heerlijke wedstrijd als afsluiting van 2023

In de honderdste wedstrijd die Michele Santoni coachte voor FC Dordrecht werd FC Emmen met 2-1 verslagen. De Schapekoppen kwamen in de blessuretijd van de eerste helft knap op voorsprong via Osundina. Amper een minuut later scoorde de Drentenaren de gelijkmaker via een vrije trap van ruim 30 meter. Doornbusch was al in de kerstsferen en gaf Emmen een cadeautje, hij liet de vrije trap door zijn handen én benen glippen. In de tweede helft besliste Ilias Sebaoui de eindstand, 2-1. Door de winst gaan de Schapekoppen met een gedeelde vierde plaats de winterstop in.

De opstelling van FC Dordrecht is gewijzigd op twee plekken. Aberkane en Hilton zijn de vleugelverdedigers op deze zaterdagmiddag, afgelopen dinsdag waren dit de nu geblesseerde Brito en de afwezige Bronkhorst. Tsoungui is nog geschorst dus speelt Bartek Smolarczyk centraal achterin naast Jop van der Avert.

Het eerste wapenfeit vindt plaats in de 13e minuut, FC Emmen speler Landu raakt de paal nadat hij zichzelf goed vrijspeelt. In de openingsfase zijn er verder weinig kansen voor beide ploegen.

De kleine kansjes die steeds meer ontstaan zijn voor FC Emmen, onder andere El Messaoudi lost een schot maar wordt geblokt. Niet veel later kopt Parzysek net over het doel van Doornbusch heen.

Wellicht tegen de verhoudingen in komt FC Dordrecht in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong. Op magische wijze neemt Osundina mee en schiet geweldig raak in de verre hoek, 1-0. Aan de andere kant is het al heel snel weer raak. Konings schiet een vrije trap vanaf 35 meter op doel, Doornbusch maakt een gigantische blunder en laat de bal door zijn voeten glippen. Zo eindigt de eerste helft in 1-1.

De tweede helft begint met een kans voor Shiloh ’t Zand die de bal in het zijnet schiet. Een kleine tien minuten later raakt Hilton datzelfde zijnet. Tussendoor is er nog een goede kans geweest voor Landu die de lat raakt nadat hij eerder al de paal raakte. In de 55e minuut pakt FC Dordrecht opnieuw de voorsprong. Ilias Sebaoui steekt vanaf de linkerkant, met de bal, over naar de rechterkant en schiet vanaf daar geweldig raak, 2-1.

Pas een kwartier later is er weer een grote kans. FC Emmen raakt voor de zoveelste keer vandaag het aluminimum, FC Dordrecht heeft een engeltje op de lat zitten. Even daarvoor was Aberkane geblesseerd geraakt en is Receveur in de ploeg gekomen.

Rond de 75e minuut krijgt FC Dordrecht een aantal kansen achter elkaar. Bij een corner wordt meerdere keren geschoten maar elke keer staat er een Emmen-speler tussen. Segecic vervangt doelpuntenmaker Osundina voor de slotfase. In de slotfase geeft FC Emmen iets meer druk waardoor er een aantal kleine kansjes ontstaan. De verdediging van FC Dordrecht houdt zich goed staande en voorkomt grote kansen.

Door de 2-1 winst op FC Emmen gaan de Schapekoppen met een gedeelde vierde plaats de winterstop in. Bedankt voor de geweldige sfeer in het Matchoholic Stadion! Fijne feestdagen en tot volgend jaar!

Opstelling FC Dordrecht: Trevor Doornbusch; Abdallah Aberkane (65. Tim Receveur), Jop van der Avert, Bartek Smolarczyk (96. Daniel van Vianen), John Hilton; Jari Schuurman, Shiloh ’t Zand, Mathis Suray; Korede Osundina (82. Adrian Segecic), Rene Kriwak, Ilias Sebaoui