Heerlijke kerstbonus

FC Dordrecht klimt naar plek zes na triomf op ‘Eagles’

Met een gelukzalig gevoel gaat FC Dordrecht de feestdagen in. De formatie van trainer Theo Bos trok de triomfantelijke lijn in eigen huis ook tegen Go Ahead Eagles door (3-1) en nestelde zich daardoor op de gedeelde zesde plek in de ranglijst.

De zege betekende ook een heerlijke kerstbonus, want FC Dordrecht zit halverwege het seizoen twee punten boven de door Theo Bos ingeschatte 25 punten. Vooral met dank aan een voortreffelijke thuisbalans, de op één na beste na de schier onaantastbare leider FC Zwolle.

Voor aanvang was het de grote vraag of het duel wel doorgang kon vinden. Met prikkers gingen de terreinmeesters het veld aan de Krommedijk te lijf om afgelasting tegen te gaan. Met succes, want arbiter Maarten Ketting gaf uiteindelijk groen licht. En FC Dordrecht maakte daar gretig gebruik van. Jessy Mayele, bij afwezigheid van de geschorste Cecilio Lopes in de punt van de aanval geposteerd, week succesvol uit naar de rechterkant waar hij de achterlijn haalde. Zijn trekbal werd door Shayron Curiel, een week eerder matchwinnaar in Apeldoorn, tegen het net gewerkt.

Ondanks de zware terreinomstandigheden ontspon zich vervolgens een onderhoudende wedstrijd met kansen aan beide kanten. Jarchinio Antonia en Marnix Kolder hadden de gelijkmaker op de schoen voor de formatie van Joop Gall, FC Dordrecht dat succesvol de lange bal als wapen hanteerde rook enkele malen aan een wapenfeit. Een treffer van Shayron Curiel werd ten onrechte geannuleerd wegens buitenspel en Jessy Mayele had het productieve eindstation van een vlotte Dordtse aanval moeten zijn, maar faalde in de afronding. Er moest een strafschop aan te pas komen – Nick Coster werd onjuist gestremd door Michael Jansen – om de marge te verdubbelen. Normaliter een klusje voor Cecilio Lopes, maar vanwege zijn afwezigheid nam Wilmer Kousemaker de honneurs waar. De middenvelder kweet zich prima van zijn taak en gaf Peter van der Vlag vanaf elf meter geen enkele kans.

Van doelpuntenmaker dreigde Kousemaker drie minuten later schlemiel te worden. Hij velde met een te late tackle Go Aheads aanvoerder Joep van den Ouweland in het strafschopgebied. Ketting wees wederom gedecideerd naar de stip, waarna Marnix Kolder aantrad om het vonnis te vellen. Zijn inzet miste het domein van Stef Doedée.

Na de pauze keerde Johan Versluis, die in deel een al naar zijn rug had gegrepen, niet meer terug en nam Josimar Lima plaats in het hart van de defensie. Het ontwrichtte de thuisploeg niet. Integendeel, na balverlies van Jan Kromkamp schakelde FC Dordrecht razendsnel om en Nick Coster buitte de één-tegen-één-situatie met Glenn Kobussen feilloos uit. De thuisploeg verzuimde vervolgens het duel verder in te kleuren met treffers. Uit één van de in totaal elf Deventer corners redde Niklas Tarvajärvi koppend de eer. Dat Jeffrey Rijsdijk nog een beste kans op 4-1 miste, mocht de Dordtse pret niet meer drukken.

Opstelling FC Dordrecht: Doedée; Gielisse, Versluis (46. Lima), Beugelsdijk, Amevor; Kousemaker, Hulst, Rijsdijk; Coster, Mayele (81. Vlasblom), Curiel (69. Achterberg).

Go Ahead Eagles: Van der Vlag; Karami, Kromkamp, Kobussen, Jansen; Suk, Janota, Van den Ouweland (45. Tarvajärvi); Antonia (81. Nzizu-Makuso), Kolder, Gerritsen.

Bijzonderheden: Arbiter Maarten Ketting gaf geel aan Mawouna Amevor van FC Dordrecht en Michael Jansen van Go Ahead Eagles.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.