HBO Drechtsteden en FC Dordrecht gaan samenwerken

Gezamenlijk initiatief voor talentontwikkeling, leven lang ontwikkelen en vitaliteit

 

 

 

Trainers en spelers van FC Dordrecht en studenten en docenten van HBO Drechtsteden (bachelor Toegepaste Psychologie) gaan samen op zoek naar hoe we jeugdspelers zodanig kunnen begeleiden dat zij leren om zelf goede keuzes te maken, zowel binnen als buiten het veld. We willen deze jonge mensen bewuster maken van keuzes die betrekking hebben op hun ontwikkeling, gezonde leefstijl en samenwerking met anderen. Dit zijn belangrijke thema’s in de sport, het onderwijs en de samenleving.

Gedurende 20 weken gaan HBO Drechtsteden en FC Dordrecht leren in de praktijk, onderzoek doen, kennis delen en deze toepassen. En deze kennis en ervaringen vervolgens weer delen met andere verenigingen in Dordrecht en Drechtsteden.

Leon Vlemmings, Innovatiemanager FC Dordrecht: “Met Energiek Dordt zetten wij sterk in op samenwerking met partners en om zo sportief, maatschappelijk en economisch samen een bijdrage te leveren aan vraagstukken in Dordrecht en Drechtsteden. Dit gezamenlijk initiatief met HBO Drechtsteden is daar een prachtig voorbeeld van. Daarnaast leren wij door dit initiatief ook weer met en van elkaar en kunnen er onderweg ook weer nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan.”

Jessica van den Bosch, directeur HBO Drechtsteden: “Als HBO Drechtsteden zijn we continu op zoek naar interessante samenwerkingspartners waarmee we een brug kunnen slaan tussen theorie- en praktijkonderwijs. In FC Dordrecht hebben we een fantastische partner gevonden waarmee we dit de komende jaren een impuls kunnen geven. Studenten krijgen te maken met concrete onderzoeksvraagstukken en leren niet alleen zichzelf, maar ook anderen dat goede keuzes maken niet vanzelfsprekend is.”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.