Harry van den Ham tevreden met overwinning

Harry van den Ham had er al zo’n voorgevoel van toen hij maandagochtend de gordijnen openschoof: de sneeuw nam bezit van Nederland en dan moest er ‘s avonds ook nog een wedstrijd gespeeld worden door FC Dordrecht. ,,Ik werd er al niet vrolijk van, maar besefte dat we het herexamen na de verloren topper bij Sparta tot een goed einde moesten brengen. En dat is, hoewel het niet flonkerend was, gelukt,” aldus de interim-trainer van de Krommedijkclub.

De vraag hoe zijn ploeg zich zou herstellen na de kansloze gang naar Het Kasteel was voor Van den Ham ook de vraag. ,,Want iedereen verwacht dat je tegen een tegenstander van het kaliber AGOVV, op basis van de ranglijst, zomaar wint. Dat maakt het juist extra lastig.”

En lastig maakte FC Dordrecht het zichzelf, door in balbezit uitermate slordig te opereren. ,,In de eerste helft kozen we veel te snel de diepte en ontbrak het aan aansluiting, hoewel we juist door door te dekken een man meer op het middenveld hadden.”

Kansen
,,Desondanks kregen we enkele hele fraaie kansen, waar we dus niet goed mee omsprongen. Valt zo’n eerste treffer veel eerder, dan denk ik dat we AGOVV veel eerder kansloos hadden kunnen laten. Nu duurde het veel te lang voordat we toesloegen, al deden we dat op een fantastische manier. Jeffrey Rijsdijk zette zelf zijn doelpunt op en haalde nog twee man in op weg naar de goal, zo snel stak hij het hele veld over. We moeten deze overwinning koesteren: het was niet ons beste optreden, maar we zijn geslaagd voor het herexamen. Met een zes min, maar dat is ook een voldoende,” aldus was de mening van Van den Ham.

Tekst: Arco Bomgaars / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.