Handen moeten uit de mouwen

Het jaar 2010 was voor FC Dordrecht zeker geen geruisloos kalenderjaar. Voorzitter Ad Heijsman blikt echter liever voor- dan achteruit: in het nieuwe jaar is er namelijk veel werk aan de winkel bij de Dordtse betaald voetbalorganisatie.

,,Aan het verleden kan ik toch niets meer veranderen. Dat ligt achter ons. Ik vind het belangrijker om naar de toekomst te kijken,” zijn de gevleugelde woorden van preses Ad Heijsman als hem gevraagd wordt wat hem van 2010 zal bijblijven. ,,Op sportief gebied was het een jaar met hoogte- en dieptepunten. De gewonnen bekerwedstrijd tegen NEC staat me nog het meest helder voor de geest. Een prachtige overwinning. Dat was onbetwist een hoogtepunt. Op sportief gebied vond ik de schorsing voor Cecilio Lopes, zeker wat betreft de totstandkoming en de hoogte van de straf, het absolute dieptepunt. Er is nooit aangetoond dat hij de intentie had om zijn tegenstander van Fortuna Sittard te raken. Als ik dan zie wat er wekelijks op de velden gebeurt en welke overtredingen niet of nauwelijks bestraft worden, dan vind ik dat wat met Cecilio gebeurd is de voetballerij op zijn smalst. Te gek voor woorden. In een cruciale fase in de tweede periode hebben we daardoor een belangrijke speler moeten missen. Als ik halverwegehet seizoen de balans moet opmaken, dan denk ik dat we vijf à zes punten meer hadden kunnen hebben.”

In de laatste maand van 2010 werd FC Dordrecht teruggezet naar categorie 1 op basis van de huidige financiële situatie. Heijsman beseft dat er werk aan de winkel is. ,,Er ligt een plan van aanpak, dat het mogelijk moet maken om weer terug te keren naar categorie 2. Maar ook op dat gebied zullen we de handen uit de mouwen moeten steken. Organisatorisch denk ik dat we de boel goed op poten hebben staan. Ik ben blij met de aanstelling van Rein Vetten als algemeen manager, waardoor de organisatie is versterkt. En ook over het feit dat we de catering rond de thuisduels in eigen beheer hebben genomen, kan ik tevreden zijn. Dat zijn positieve ontwikkelingen. Maar we zullen veel werk moeten verzetten om de toekomst van het betaalde voetbal in Dordrecht te garanderen in de toekomst.”

De toezegging van het Dordtse college van burgemeester en wethouders dat het de stadionplannen van FC Dordrecht steunt, klonk Heijsman dan ook als muziek in de oren. ,,Het signaal dat het college heeft afgegeven, was voor ons erg belangrijk na een periode waarin we steeds de plannen moesten bijstellen. Nu kunnen we aan de slag en aan het proces beginnen om in eerste instantie de bouwprocedures te doorlopen. Uiteraard geldt daarbij ook dat we op zoek zijn naar partners en bedrijven die mee willen gaan in onze plannen. Die opties gaan we goed bekijken. Daarbij zullen we ook kijken of we buurman DFC kunnen betrekken bij onze stadionplannen. Ook vanuit dat oogpunt wordt 2011 een spannend jaar.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.