Hand in eigen boezem

Het bekeravontuur voor FC Dordrecht is voor deze voetbaljaargang ten einde. FC Volendam liet het doek vallen voor de brigade van trainer Henny Lee, wiens ploeg een gouden kans liet liggen om de laatste zestien te bereiken.

Twee grif geschonken tegengoals, waarvan de eerste reeds na 32 tellen, en zelf niet de trekker kunnen overhalen bij de legio geschapen mogelijkheden. Henny Lee kon er na afloop nog met zijn verstand niet bij. ,,Vooraf heb ik er nog nadrukkelijk op gewezen hoe bijzonder het bekertoernooi is en dat we een prima kans hadden om de volgende ronde te halen. Maar als je dan ziet hoe we starten en die eerste treffer incasseren, dan is die boodschap blijkbaar niet overgekomen.”

Veel supporters hadden amper hun zitje gevonden, toen de bal al in het Dordtse net lag. Eerst verzuimde doelman Nick van der Ploeg al simpel de bal op te rapen, daarna werd er slecht weggewerkt in de Drechtstedelijke defensie. Melvin Platje slingerde de bal vervolgens voor het doel en de volkomen vrijstaande Laszlo Zsidai knikte vallend binnen. ,,Niet te geloven dat we zo slap begonnen,” brieste Bart van Muyen na afloop.

De centrale verdediger had kort daarna al de gelijkmaker op de schoen, maar raakte het speeltuig na doorkoppen van Tom Beugelsdijk slechts half. Hoewel FC Dordrecht creativiteit ontbeerde en verre van overtuigend speelde tegen het teruglopende Volendam van trainer Gert Kruys kwamen er toch kansen. Op schoten van Cecilio Lopes en Moussa Kalisse en een kopbal van Lopes na een vrije trap van Dave Huymans lag doelman Robbin Ruiter, de man die FC Dordrecht in de uitwedstrijd van de competitie frustreerde, in de weg.

In de tweede helft speelde FC Dordrecht wel goed en werd FC Volendam volledig weggedrukt. De telkens inschuivende Bart van Muyen leek kort na de hervatting de gelijkmaker binnen te koppen, maar dit keer kreeg Ruiter assistentie op de doellijn. De dikverdiende gelijkmaker kwam er toch: Moussa Kalisse zette aan voor een solo en besloot met een schuiver met links die Ruiter te machtig was. De sluitpost behoedde zijn ploeg vervolgens voor een achterstand door een inzet van Dave Huymans met de voet te stremmen.

De Dordtse knock-out hing in de lucht, maar in plaats daarvan haalde FC Volendam – in de tweede rondgang aanvallend totaal ongevaarlijk – het potje uit. Henny Schilder prikte een vrije trap van Dominique van Dijk bij de tweede paal kinderlijk eenvoudig binnen. ,,We geven die treffer gewoon weg,” foeterde Lee. ,,Ik krijg die bal tegen mijn knie op het moment dat ik ’em weg wil trappen en hij rolt er uiteindelijk nog binnen ook. Om gek van te worden. Net als in de competitie waren we weer beter dan Volendam, maar twee keer gaan we voor gaas. Hoe onterecht kan het lopen.”

Met Tom Beugelsdijk hoopte FC Dordrecht het tij nog te keren, maar verder dan een goede kans voor Cecilio Lopes kwam het niet meer. ,,We moeten de hand in eigen boezem steken: we hebben het helemaal zelf laten liggen,” concludeerde Lee.

Opstelling FC Dordrecht: Van der Ploeg; Cairo, Van Muyen, Beugelsdijk, Van Hintum; Kalisse, Huymans, Sequeira, Coster (46. Ignacio); Quekel, Lopes (84. Jongebloet).

FC Volendam: Ruiter; Van der Werff (46. Frank Schilder), Henny Schilder, Opdam, Sterk; Zsidai, Lindenbergh, Dissels; Platje (71. Bakkenes), Kramer, Tol (58. Van Dijk).

Bijzonderheden: Arbiter Pol van Boekel gaf geel aan Raily Ignacio en Ridny Cairo van FC Dordrecht en Charles Dissels van FC Volendam.

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.