Hamer drukt gelijk z’n stempel

Na de ruime overwinningen van de afgelopen weken had FC Dordrecht het vanavond lastig tegen het sterke HSV Hoek.

In de eerste helft startten de Schapenkoppen niet sterk genoeg en kwamen snel op een achterstand. Statia dekte niet kortdaad en binnen 10 minuten stond de Zeeuwse club op 1-0 voor via Bram Leroy. Na bijna een halfuur werd de achterstand zelfs 2-0 door Nick van Sprundel. Gelukkig reageerde Dordt snel, binnen de minuut maakte Mutzers de aansluitingstreffer. De aanvaller werd met een goede steekbal 1-op-1 met de keeper en ronde koel af. Robert had nog een hele grote kans, maar die schoot hij op de keeper.

In de tweede helft kreeg FC Dordrecht steeds meer grip op de wedstrijd. Hamer zette Mutzers wederom oog in oog met de keeper, maar kon de kans niet omzetten in een doelpunt. Gustavo Hamer, uitblinker in zijn eerste wedstrijd als Dordtenaar, trok de stand gelijk. Met een wereldgoal maakte hij de 2-2. Vanaf eigen helft schoot hij de bal over de Hoekse keeper heen.

Opstelling FC Dordrecht: Fij (46 Wolters); Delorge, Amevor, Alkan (82 Matheus), Statia (46 Fo So Fang); van Wermeskerken (30 Bijl), Hamer, Rosenthal (75 Bliek), Mahmudov; Cijntje (46 Vleugels), Mutzers

Scoreverloop:
7′ 1-0 Leroy
27′ 2-0 Van Sprundel
28′ 2-1 Mutzers