Hakim Braham, held van de Krommedijk

17 januari 1982, een dag om nooit te vergeten voor menig Dordt supporter. Bent u het misschien wel vergeten? Hier een geheugensteuntje. 

Hakim Braham scoorde die dag de 1-0 voor DS’ 79 en schoot daarmee Ajax uit de beker. Sindsdien is Braham voor veel Dordtenaren nog een grotere held dan Cruijff en Péle bij elkaar. Hij is nooit gestopt met voetbal, weliswaar rent hij niet meer elke week achter de bal aan maar het blijft zijn grote liefde.

Hakim heeft clubs getraind in Marokko, Libië en Tunesië en is daar ook een bekende voetbalanalyticus. Hij keert regelmatig terug naar Nederland om met oude bekenden af te spreken. En zo liep hij na jaren weer over het veld op de Krommedijk. Er werden intussen herinneringen opgehaald over de befaamde wedstrijden met en tegen Cruijff en natuurlijk hét doelpunt.

Het was een mooi weerzien die zeker wordt herhaald, Hakim komt snel weer terug om de Schapenkoppen van nu aan het werk te zien.  Hij staat te popelen om zijn oud ploeggenoot Harry van den Ham aan te moedigen.

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.