Hahn beleeft heftig slot van opwindende dagen

Hij probeerde koel en zakelijk te analyseren, maar FC Dordrecht-doelman Warner Hahn moest na afloop van het duel in Volendam beamen dat hij opwindende dagen had beleefd. In een weekeinde waarin zijn overgang naar Feyenoord met ingang van het nieuwe seizoen werd beklonken speelde de Rotterdammer ook nog eens de hoofdrol in de apotheose van de confrontatie bij FC Volendam.

Zijn optreden in het Kras Stadion zorgde bij Hahn voor gemengde gevoelens. ,,Bij de openingstreffer van Tom Overtoom ging ik niet vrijuit. Ik concentreerde me op de rechterkant van mijn doel, waardoor ik te laat in de korte hoek was. Die treffer was mijn fout.” Groot was de opwinding bij Hahn toen FC Volendam bij een 2-1 stand een strafschop kreeg en de met stomheid geslagen Jeffry Fortes, die in zijn woede op weg naar de kleedkamer een ruit in het stadion liet sneuvelen, zijn tweede gele kaart kreeg. ,,Ongelooflijk, Marvin (Peersman, red.) krijgt de bal tegen zich aan. Het was niet eens een strafschop en dan krijgt Jeffry ook nog eens de gele kaart ervoor getoond,” blikte Warner Hahn op het voorval terug. ,,Ik heb vroeger met Tom Overtoom getraind en dacht me te herinneren dat hij ervan houdt om de bal met rechts naar de rechterhoek te draaien. Dat bleek een goede ingeving.”

Hahn zag zijn ploeg vervolgens bij 2-2 nog kansen missen op de ‘winnende’, maar moest ook nog optreden bij een kans voor Robert Muhren. ,,We hadden eigenlijk moeten winnen, maar het had ook slechter kunnen aflopen,” wist Hahn, die over zijn overgang naar Feyenoord voorlopig nog terughoudendheid betrachtte. ,,We zijn lang en goed in gesprek geweest en er is zekerheid. Maar voorlopig wil ik me concentreren op FC Dordrecht.”

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/De Dordtenaar

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.