Haalbaarheidsonderzoek Stadion Krommedijk kan door

Het onderzoek naar de haalbaarheid van een nieuw stadion op Sportpark Krommedijk gaat de volgende fase in.

Een eerste financiële verkenning heeft uitgewezen dat er goede kansen liggen. Als het nieuwe onderkomen van FC Dordrecht (betaald voetbal) wordt gecombineerd met amateur- en recreatiesport en andere functies, zoals welzijn, zorg, onderwijs en wonen komt het geheel in aanmerking voor ‘Maatschappelijk Financieren’.

In de volgende fase wordt kritisch gekeken naar de financiële haalbaarheid, het reduceren van de risico’s en het best passende besturingsmodel, waarbij de voorkeur uitgaat naar een nieuw op te richten, onafhankelijke stichting, die het nieuwe sportparkcomplex gaat exploiteren.

Wethouder Marco Stam ziet het onderzoek met vertrouwen tegemoet. ,,Dit model biedt kansen. We geven duidelijk grenzen aan bij de rol van de gemeente, met name bij de financiering. De komende tijd moeten we ook benutten om verder te praten met de andere verenigingen op Sportpark Krommedijk. Zij hebben ook een belangrijke rol in het geheel.”

Algemeen directeur Hans de Zeeuw van FC Dordrecht deelt het vertrouwen van wethouder Stam. ,,We zien dat er veel partijen belangstelling hebben, vooral uit de sociaal-maatschappelijke hoek. Juist die verbreding biedt nu serieuze kansen op de herinrichting van het sportpark en een nieuw stadioncomplex. Ik ben ervan overtuigd dat ook de andere sportverenigingen op de Krommedijk daar belang bij hebben.”

De gesprekken hierover maken deel uit van het haalbaarheidsonderzoek. Het streven is dit onderzoek nog voor het zomerreces van het College van B&W en de Gemeenteraad af te ronden.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.