Groundhoppen

Groundhoppen is een fenomeen waarbij fans stadions, arena’s of zalen van een bepaalde sport bezoeken. Een groundhopper beweegt zich van stadion naar stadion met als doel zo veel mogelijk wedstrijden in de verschillende stadions te zien.

In januari kreeg FC Dordrecht bezoek van een groepje ‘groundhoppers’ uit Engeland. Zelf supporters van Torquay United, een League Two club uit het Oosten van Engeland. Ze hadden net een aantal voetbalwedstrijden in Duitsland bezocht en op de terugweg ‘pikten’ ze nog even een wedstrijdje van FC Dordrecht mee.

Echt zin hadden ze niet, eerdere voetbalbezoeken in Nederland hadden ze als redelijk teleurstellend ervaren. Misschien waren ze daarom zo blij verrast met FC Dordrecht.

Ondanks het slechte weer die maandagavond en ondanks de vermoeidheid van de lange reis voelden ze zich meteen welkom in ons bescheiden stadion. Een aantal supporters van FC Dordrecht had snel door dat deze mannen niet uit de buurt kwamen en wilden weten wat hen naar onze “Tempel der Beschaving” bracht. Verbaasd hoorden ze het verhaal aan. Natuurlijk gingen zij ook wel eens kijken bij andere voetbalclubs, maar op maandagavond in het buitenland een wedstrijd bezoeken, nee dat was toch best apart. Voor Chris Hayes en de zes andere groundhoppers was dat gegeven niet zo bijzonder.

De sfeer, de praatjes met andere supporters én de wedstrijd waren de ingrediënten voor een perfecte voetbalavond.

Ze stuurden een mail om te bedanken voor de gastvrijheid. We moesten trots zijn op onze club, “FC Dordrecht is the most pleasant surprise”, voegden ze er aan toe. Dat zijn we natuurlijk ook, zeker na hun leuke verhaal.

Lees: http://forfar4eastfife5.blogspot.nl/2013/01/the-dordrecht-files.html

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.