Grolsch Veste te sterke vesting

In de Grolsch Veste heeft FC Dordrecht het maandagavond af moeten leggen tegen FC Twente. De door het competitieloze weekend in de eredivisie met vijf eerste selectiespelers versterkte beloftenteam won met 2-0. Een zege waar eigenlijk weinig op af te dingen viel. Desalniettemin blijven de Schapekoppen lijstaanvoerder in de Jupiler League.

Harry van den Ham startte in Enschede met een reguliere veldbezetting, maar de ploeg kon dit keer zijn draai niet vinden. In de openingsfase was het in de vreemde ambiance van het imposant lege stadion vooral op zoek naar zichzelf. Het vertrouwde collectief vond geen samenhang terwijl de verzameling bij de tegenstander dat juist wel bleek te zijn.

Het was aan Robbert te Loeke (stand-in voor Warner Hahn die op hetzelfde moment in Deventer met Jong Oranje tegen Oostenrijk speelde) te danken dat de schade in het eerste kwart beperkt bleef tot één – maar wel wonderschoon – doelpunt van de thuisclub. Youness Mokhtar tekende met een gevoelige stiftbal in de bovenhoek voor de 1-0.

Van den Ham greep in en trachtte met de tactisch bedoelde wissel Pisas voor Wormgoor het evenwicht in het veld te herstellen. Dordt verkreeg inderdaad opbouwend een betere balans, maar moest het in de duels toch doorgaans afleggen tegen de individueel sterkere thuisploeg. Ondanks de voorbeeldige ijver verkreeg FC Dordrecht niet de kenmerkende dominantie. Het verscheen derhalve sporadisch voor het doel van Bednarek.

Na rust werden alle goede bedoelingen binnen één minuut de grond in geboord. Een ‘wisseltruc’ van een van de ballenjongens bij een Twentse ingooi misleidde Jeffry Fortes voldoende om Zschusschen vrij voor de goal te krijgen. Met een simpele schuiver kwam de 2-0 op het scorebord.

FC Twente hield met het verschil aan kwaliteiten het zwoegende Dordrecht van het lijf. Ook de dubbele wissel met Ket en Mayele voor Alisic en Danso bracht daar nog geen verandering in. Pas in het laatste kwartier, toen Dordrecht met vier aanvallers va-banque op zoek ging naar de aansluitingstreffer, werd Twente teruggedrongen. Het alles-of-niets offensief bracht wel mogelijkheden, maar toen een grote kans voor Giovanni Korte centimeters naast de verkeerde kant van de paal eindigde, ebde het geloof langzaam weg.

Jammer dat FC Dordrecht er deze live-wedstrijd niet in slaagde het eigen spel op de bijna perfect groene grasmat te krijgen, maar het kan nog steeds als koploper hete volgende duel tegemoet zien. Het Dordtse sprookje is nog steeds niet voorbij.

Scoreverloop: 1-0 Mokhrar (20), 2-0 Zschusschen (46).
Opstelling FC Dordrecht: Te Loeke; Fortes, Haddad, Wormgoor (23. Pisas), Peersman; Van Nieff, Alisic (65. Ket), Luckermans; Korte, Gladon, Danso (65. Mayele).
Bijzonderheden: Scheidsrechter Manschot gaf gele kaarten aan Pisas en Van Nieff.

Foto’s: Erwin Spek | Bekijk de complete Fotorapportage van Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.