Goede start werd niet beloond

Vanavond speelden de Schapekoppen in de elfde speelronde een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Waar de ploeg uit Dordrecht vooral in eigen huis erg succesvol was dit seizoen, wilde het in de uitwedstrijden nog niet lukken om een sterke indruk achter te laten. Vanavond waren de Dordtenaren dan ook gebrand om de tweede uitwedstrijd van het seizoen met een overwinning over de streep te trekken. RKC wist afgelopen dinsdag de achtste finales van de KNVB Beker te bereiken door met maar liefst 7-0 te winnen van Tweede Divisionist De Treffers. De geelblauwen werkte ondanks dat er nog niet werd gewonnen in competitieverband, door de bekeroverwinning met een goed gevoel toe naar de wedstrijd van vanavond. Trainer Gérard de Nooijer kon vanavond beschikken over een fitte, Dordtse selectie. Tom Rosenthal kampte vorige week nog met buikklachten, maar kon deze week weer volledig meetrainen met de selectie.

FC Dordrecht begon erg sterk aan de wedstrijd en had in de openingsfase moeten scoren. Er waren al snel kansen voor de Schapekoppen. Eerst probeerde Hamer het van afstand, Alkan kopte een vrije trap net naast en Arias kon net niet bij de lage voorzet van Misidjan. In de eerste 25 minuten komen de manschappen van Gérard de Nooijer amper in de problemen en combineren ze er aanvallend lustig op los. Ze hadden waarschijnlijk op voorsprongen gekomen, als Mutzers vanuit buitenspelpositie de inzet van Calcan niet had verlengd. Een weggewerkte corner werd door Calcan laag ingeschoten, maar Mutzers beroerde de bal vanuit buitenspelpositie dus werd deze goal afgekeurd. Na een half uur werd het spel slordiger en kwam RKC Waalwijk meer en meer in het spel. Na eerst een enkele kleine kans zet Seys de thuisploeg op voorsprong. Voskamp speelt de rechtsbuiten aan die de bal langs Misidjan sleept. Vanaf bijna de achterlijn schiet hij de bal hard via onderkant lat achter Fij.

De voorsprong gaf RKC Waalwijk zichtbaar vertrouwen in de tweede helft en was de bovenliggende partij. Ondanks dat waren er in het tweede bedrijf weinig kansen te noteren. Onder meer uit corners of vrije trappen van Seys maakten RKC Waalwijk het keeper Fij een paar keer lastig. De grootste kans was voor Baggerman, maar zijn harde schot ging langs de goal. Voskamp kwam nog dichtbij, maar hij schampte de voorzet onvoldoende. Ook de gouden wissel van vorige week, Lima Duarte Lopes, kon het tij vanavond niet breken. Vlak voor het einde was er nog wel een kans voor Alkan, maar net als in de eerste helft ging zijn inzet naast. FC Dordrecht zal genoegen moeten nemen dat ze deze uitwedstrijd ook met nul punten af moeten sluiten.

Volgende week wacht er weer een thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. De ploeg van trainer Wil Boessen staat met zestien punten op een negende plek. Er werd drie keer verloren van Jong AZ, MVV en Telstar, vier keer gelijk gespeeld tegen Almere City, RKC, FC Oss en Helmond Sport en vier keer gewonnen van NEC, FC Eindhoven, Jong PSV en Jong FC Utrecht. Vorig seizoen eindige de ontmoeting aan de Krommedijk tegen FC Den Bosch in een 2-2 gelijkspel. Volgende week zullen de Schapekoppen er alles aan gaan doen om de ongeslagen thuisreeks voort te zetten tegen de Bosschenaren.
Tot volgende week, de wedstrijd begint om 20:00 in het eigen Riwal Hoogwerkers Stadion!

Opstellingen:
FC Dordrecht: Fij (K); Stankov, Amevor©, Alkan, Misidjan; Hamer, Mahmudov, Bakker (79’ Groothusen); Calcan, Arias, Mutzers (61’ Lima Duarte Lopes).
RKC Waalwijk: Vaessen (K); Lammers©, Drost, Quasten, Ndefe; Mulder, Baggerman, Bakari; De Graauw (46’ Bergkamp), Voskamp, Seys (85’ Amatkarijo).

Doelpunten: 37’ 1-0 Seys

Kaarten:
Geel: 44’ Voskamp, 65’ Mulder, 90’ Baggerman, 90’ Bergkamp (RKC Waalwijk), 80’ Arias (FC Dordrecht)
Rood:

Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.