Goede gevoel laat Molhoek terugkeren in Dordrecht

Eigenlijk had Rogier Molhoek de zinnen gezet op voortzetting van zijn voetballoopbaan bij een eredivisionist. Maar de 31-jarige inwoner van Oud-Beijerland besloot niet om langer te wachten en zette zijn signatuur onder een verbintenis voor één seizoen met FC Dordrecht.

,,Nee, het was aanvankelijk niet de intentie om bij FC Dordrecht te gaan spelen,” geeft de Hoeksche Waarder ruiterlijk toe. ,,Ik vond mezelf nog goed genoeg om op het hoogste niveau te voetballen na twee teleurstellende laatste twee seizoenen waarin ik weinig aan spelen toe ben gekomen. Ik heb in de voorbereiding bij enkele voormalige clubs van mij aangeklopt om daar mee te kunnen trainen. FC Dordrecht gaf me die gelegenheid en vanaf dag één heb ik het prima naar mijn zin. Het klinkt cliché, maar het voelde toch weer als een warm bad bij de club waar ik destijds (toen nog onder de paraplu van Dordrecht’90, red.) mijn debuut heb gemaakt. Inderdaad, met huidig technisch manager Marco Boogers nog als mijn medespeler naast routiniers als Nico Jalink en Marcel van der Net die me regelmatig met de neus op de feiten drukten. Of de cirkel nu ook rond is? Ach, dat weet je nooit in het betaalde voetbal.”

Molhoek, onlangs voor de derde maal vader geworden, kwam binnen bij FC Dordrecht op het moment dat de eerstedivisionist al enkele weken in training was. ,,Ik had wel voor mezelf wat getraind, maar mijn voorbereiding is korter geweest dan van de andere jongens. Ik voel me echter fit steeds fitter worden, nadat ik nog wat last heb gehad van een lichte knieblessure. Met het spelen van wedstrijden moet ik weer ritme op zien te doen.”

In de huidige selectie van interim-trainer Harry van den Ham is Rogier Molhoek de man met de meeste ervaring. ,,Toen ik bij RKC kwam was er een flinke groep met dertigers, bij FC Dordrecht ben ik momenteel de enige speler. Van mij zal dus een leidende rol worden verwacht,” kent hij het verwachtingspatroon. De kracht van FC Dordrecht laat zich echter ook voor Molhoek nog raden. ,,Er staat sowieso een spelersgroep die veelbelovend is. In de eerste helft tegen ADO Den Haag speelden we echt heel goed, als dat de maatstaf is dan ziet het er goed uit. En je weet nooit wat er tot de transferdeadline in de selectie kan veranderen.”

Tekst: Arco Bomgaars / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.