Go Ahead Eagles – FC Dordrecht: drie Schapekoppen met een verleden als Eagle

In aanloop naar de uitwedstrijd van aanstaande vrijdag tegen Go Ahead Eagles, kijken we vandaag naar de FC Dordrecht spelers met een verleden bij de club uit Deventer. Drie spelers uit de huidige selectie droegen in eerdere seizoenen het roodgele shirt van de Eagles.

Renze Fij werd eind 2009 door FC Twente uitgeleend aan Go Ahead Eagles, waar hij zijn debuut maakte in het betaald voetbal. Fij keepte toen hij nog officieel deel uitmaakte van de A1 van de voetbalacademie van FC Twente slechts één wedstrijd voor GA Eagles, die sinds dat jaar ook onderdeel uitmaakte van de academie. Hij verving tijdens die wedstrijd Remko Pasveer, die geblesseerd uitviel in het duel tegen Helmond Sport. De volgende wedstrijd was Pasveer weer voldoende hersteld en was de reservedoelman weer inzetbaar, waardoor Fij weer terugkeerde naar de voetbalacademie.

Ook Cendrino Misidjan speelde één seizoen bij de club uit Deventer. In het seizoen 2012/2013 speelde hij 29 wedstrijden voor de Eagles, waarna hij in de zomer van 2013 de overstap maakte naar Sparta Rotterdam.

Na drie seizoen in de selectie van FC Dordrecht te hebben gespeeld, maakte Mawouna Amevor in de zomer van 2013 de overstap naar Go Ahead Eagles. Waar hij 22 competitiewedstrijden en 2 bekerwedstrijden speelde. Nadat Amevor in 2015 met de Eagles degradeerde uit de Eredivisie, tekende hij een contract bij het Engelse Notts County, waarna hij in 2017 weer terugkeerde als Schapekop in Dordrecht.

 

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.