Gladon wil goede gevoel terug

FC Dordrecht versus Sparta mag dan vanavond alleen nog maar statistische waarde hebben, voor huurling Paul Gladon heeft het laatste reguliere competitieduel sowieso een apart tintje aangezien hij speelt tegen de club waar hij al vijf jaar speelt en na dit seizoen nog een contract voor een jaar heeft. ,,Met technisch directeur Leo Beenhakker van Sparta heb ik al een oriënterend gesprek gehad. Hij wilde wat meer over mij weten en ziet het wel in mij zitten. Maar het zou straks wel een gekke situatie worden als FC Dordrecht alsnog promoveert en ik terug moet naar Sparta dat misschien nog eerstedivisionist is.”

Met zeventien treffers op zijn conto beleeft Gladon bij FC Dordrecht een prima seizoen. Hoe anders is het verloop van deze jaargang voor Sparta. ,,Als speler van FC Dordrecht beschouwde ik Sparta aanvankelijk als concurrent en was ik blij als er punten werden verloren door Sparta. Maar tegenwoordig wint iedere tegenstander van Sparta. Het is echt ongelooflijk wat daar gebeurt op dit moment.”

In een week waarin Willem II de titel pakte en plots verhalen opdoken dat huurlingen van Willem II niet tegen de Tilburgers mochten uitkomen, heeft Gladon totaal geen belemmering om tegen Sparta uit te komen. ,,Daar zijn geen afspraken over gemaakt,” lacht hij. ,,Ook op Het Kasteel heb ik destijds gewoon gespeeld. Vanavond willen we goed afsluiten zodat we met een lekker gevoel naar de play-offs kunnen toewerken.” Dat lekkere gevoel krijgen heeft wel even nodig, zo beseft ook Gladon na het missen van het kampioenschap. ,,Maar voor ons is het gevoel anders dan bijvoorbeeld voor Volendam vorig seizoen, dat tot de laatste seconde van het seizoen kans maakte op de titel. Voor mij persoonlijk was het maandag een flinke domper: het hele jaar bovenaan en toch het kampioenschap missen, maar na een baaldag op dinsdag merk ik ook bij mijn medespelers dat we het allemaal goed verwerkt hebben.”

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/ De Dordtenaar
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.