Giovanni Korte wil Tom Beugelsdijk evenaren

De wonderbaarlijke week van Giovanni Korte kreeg een triomfantelijke climax en een verlaat verjaardagscadeau dat hij zichzelf een dag na zijn verjaardag schonk door FC Dordrecht langs MVV te schieten.

,,Er is veel gebeurd in de afgelopen dagen,” blikte de gevierde doelpuntenmaker na afloop terug. ,,Voorbije maandag ben ik in Dordrecht gearriveerd in de veronderstelling dat ik hier een week stage zou lopen. Een dag later stond ik in het veld met Jong FC Dordrecht tegen Jong De Graafschap en blijkbaar heb ik in die wedstrijd een goede indruk achtergelaten, want ik kreeg te horen dat ik mocht blijven en dat Dordrecht me van ADO Den Haag wilde huren. Ja, ik weet van de traditie dat spelers van ADO als Tom Beugelsdijk en Roderick Gielisse het hier prima hebben gedaan. Ik hoop dat ik Tom kan evenaren, haha.”

Met zijn treffer maakte hij in elk geval een onuitwisbare entree bij zijn nieuwe (tijdelijke) club. ,,Een heerlijk gevoel, want ik stond op het juiste moment op de juiste plek. Ik zat er op het laatst wel even doorheen. Ik moet echt enorm wennen aan het kunstgras, maar dat is het op deze manier wel waard.”

Trainer Harry van den Ham koesterde de driepunter als een mooi geschenk. ,,Een mentale overwinning,” vond de Utrechtse oefenmeester, die zijn ploeg pieken en dalen had zien beleven in de tijdspanne van negentig minuten. ,,Voor rust raakten we de controle over de wedstrijd kwijt doordat we niet meer doordekten. Na de rode kaart voor Marvin Peersman hebben we gedurfd gespeeld, waardoor MVV keuzes moest maken en wij konden profiteren van de ruimte die we kregen. Ik ben zeer tevreden over deze start.”

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/De Dordtenaar

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.