Giovanni Korte ruikt de eindstreep

FC Dordrecht hoeft geen topatleet te zijn. Niet die ene gigant die met snelle, lange passen over de finish komt en zijn tegenstanders kilometers achter zich laat. Nee, alleen de hymne telt. Die kan Giovanni Korte al bijna horen. 

Ja, bijna. Want de concurrentie is taai. Even op de tanden bijten is niet genoeg. Het verschil is slechts één punt. Oh, wat wordt 4 april belangrijk. Dan moet de nummer één tegen de nummer twee. Het zou mooi zijn als FC Dordrecht dan nog steeds op voorsprong staat. Dat net dat ene been al wat verder vooruit staat dan dat andere. Dat scheelt weer wat passjes zetten. En dan moet Willem II harder lopen.

“Het kan, de titel”, meent Korte. “Willem II laat nog wel punten liggen, wij spelen met vertrouwen. Ik heb na de zege op VVV-Venlo echt het besef dat we dicht bij de titel zijn.” In de kleedkamer klinken weer opgewekte stemmen. De spelers peppen elkaar op een positieve manier op. Geloof is er in een goed resultaat, in dat ene doel, de drie punten.

FC Dordrecht wil het weer doen. Weer winnen. Vrijdag van Jong FC Twente. Op basis van positiespel, of misschien wel van strategie. En er zijn revanchegevoelens. “In Enschede was het niet goed wat we lieten zien. Toen werd het ook 2-0. Dat moet nu anders”, zegt Korte.  

Hij heeft er eens over nagedacht met trainer Harry van den Ham. Rechtsbuiten, die plek lijkt de Hagenees wel iets. Lekker rennen. Sneller zijn dan zijn tegenstander. Misschien kan hij weer scoren of een assist geven. “Wie of wat, dat doet er niet toe”, merkt het talent op.  “Al beslissen we het in de 85ste minuut.”

Vijf minuten voor tijd, of nog later. Dan volgen weer drie punten, precies volgens plan. Weer drie dichter bij de hymne. Want Korte wil met FC Dordrecht als eerste over de finish komen. Al is het met een paar centimeter verschil.

Tekst: Maarten de Jong
Foto:  Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.