Gif ontbreekt voor de goal

FC Dordrecht heeft aan het openingsduel in de strijd om de derde periodetitel een puntje overgehouden. Tegen RBC Roosendaal waren de beste kansen voor de brigade van trainer Henny Lee, maar ontbrak het voor de goal aan voldoende gif om dodelijk te zijn: 1-1.

Symptomatisch was wat dat betreft hét moment kort voor sluitingstijd: Nick Coster zette ploeggenoot Moussa Kalisse met een splijtende steekpass vrij voor de Brabantse doelman Arjan Christianen, maar Kalisse liet de bal knullig van de voet springen en hielp zo een droomkans om alsnog drie punten te claimen om zeep.

Op basis van het beeld van de matige tweestrijd, die op de in allerijl en met vereende krachten bespeelbaar gemaakte grasmat nooit verheffend wilde worden, was een Dordtse zege misschien een wat al te royale beloning geweest. Maar de betere kansen waren absoluut voor de jeugdige thuisploeg geweest tegen een tegenstander die in 90 minuten en een beetje slechts tot drie armzalige doelpogingen kwam.

Trainer Henny Lee roemde dan ook na afloop vooral de organisatie binnen zijn team. De Utrechtse oefenmeester had, twee weken na de deceptie tegen Almere City FC in eigen huis (2-4), in het centrum van de defensie gekozen voor Tom Beugelsdijk en Mawouna Amevor. Salif Diao mocht zijn debuut maken en speelde vanaf de rechterkant op het middenveld.

Amevor had wel een koude start. Hij verloor bij de eerste Roosendaalse corner Cees Toet even uit het oog. Maar de vroege tegentreffer mocht ook op het conto van doelman Nick van der Ploeg geschreven worden. Van der Ploeg, wiens inzetbaarheid een vraagteken was geweest vanwege een buik- en liesblessure, bleef op de lijn staan bij een corner van Jordy Zuidam en verdediger Toet kon ongehinderd binnen de vijf meter de bal tegen het garen knikken.

FC Dordrecht, al vaker dit seizoen in een vroeg stadium op achterstand gekomen, had even nodig om van de mentale dreun te herstellen. Erik Quekel (via Christianen naast) en Dave Huymans (in kansrijke positie naast) verzuimden echter het intredende herstel in een score uit te drukken. RBC, dat zich na maanden zonder resultaat op vreemde bodem snel rijk leek te rekenen, kreeg op slag van rust alsnog de gelijkmaker binnen.De meegeslopen Tom Beugelsdijk kon vanaf de rechterkant vrij voorzetten en Dave Huymans scoorde, net als tijdens de memorabele 2-2 deling bij Sparta, met het hoofd. Het evenwicht was in de extra tijd van de eerste helft alsnog een feit.

In de tweede rondgang, waarin de sterk fluitende arbiter Kristian Bakkelo zonder concurrentie uitgroeide tot de sterkste pion binnen de lijnen, liet RBC niets meer zien in aanvallend opzicht. Bij de bezoekers loste Marcel van der Sloot een andere oud-Dordtenaar, Charlie van den Ouweland, nog af. De beste kansen voor FC Dordrecht kregen gestalte in de vorm van een slotakkoord, maar de eerder gememoreerde droomgelegenheid voor Kalisse en de kopbal van Beugelsdijk (zijnet) werden niet tot winnende treffer gepromoveerd.

Opstelling FC Dordrecht: Van der Ploeg; Longuet, Beugelsdijk, Amevor, Van Hintum; Diao (76. Cairo), Ramos, Huymans, Coster; Quekel, Kalisse (89. Jongebloet).

RBC Roosendaal: Christianen; Martina, Toet, Van Driel, Brock; Zuidam, Van Mierlo, Van den Ouweland (69. Van der Sloot); De Leeuw, Seuntjens, De Graaff (76. Veerman).

Bijzonderheden: Arbiter Kristian Bakkelo gaf geel aan Guy Ramos van FC Dordrecht en Ken van Mierlo van RBC Roosendaal.

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.