Gielisse pakt draad op met FC Dordrecht

Verdediger Roderick Gielisse en zijn ploeggenoten van FC Dordrecht beleefden een emotionele periode rond het overlijden van hun trainer Theo Bos. Gezamenlijk proberen zij de voetbaldraad weer op te pakken. Gielisse: ,,We moeten er alles aan doen om een plek in de play-offs te halen.”

Roderick Gielisse kwam in de zomer van 2011 binnen bij FC Dordrecht toen trainer Theo Bos net was aangetreden aan de Krommedijk. ,,Vanaf het moment dat ik als huurling van ADO bij FC Dordrecht binnenkwam, had ik een goede band met de trainer,” vertelt de 23-jarige Gielisse. ,,Ik heb ook zo lang als mogelijk contact met hem gehouden, vooral via what’s app. Het overlijden van de trainer kwam toch nog als een schok: ik wist dat het eraan zat te komen, maar het heeft toch een grote impact. De ceremonie in het stadion van Vitesse heeft vorige week een moeilijke periode voor ons afgesloten. Het was mooi dat we daarbij aanwezig konden zijn als spelersgroep van FC Dordrecht. Zo hebben we het voor onszelf allemaal een plekje kunnen geven. Ik heb in mijn leven nog weinig te maken gehad met de dood, dit was dus een heftige periode.”

Voor Gielisse en de ploeggenoten die net als hij vanaf medio 2011 deel uitmaken van de Dordtse selectie, is het sowieso een tijdvak waarin veel is gebeurd. ,,We hebben met veel dingen te maken gehad,” beaamt Roderick Gielisse. ,,De trainerswissels, emotionele situaties, als voetballer heb ik in een relatief kort tijdbestek heel veel beleefd. In versneld tempo heb ik veel ervaring opgedaan.”

Op het sportieve vlak beleefde Gielisse een prima debuutseizoen bij FC Dordrecht, waarin hij een zekerheidje was in het basiselftal. De lopende voetbaljaargang is hij minder onbetwist op de rechtsbackpositie. ,,In mijn tweede seizoen heb ik ook wat last gehad van blessures,” voert Roderick Gielisse als verdediging aan. ,,Ik heb te maken gehad met een hamstringblessure. Toen ik die blessure goed en wel achter me gelaten heb, kreeg ik een schop tegen mijn enkel waardoor ik weer even uit de roulatie was.”

Het meest pijn deden echter de twee rode kaarten, die Gielisse kreeg in de wedstrijden tegen Telstar. ,,Kaarten waar ik zelf het hardst van gebaald heb,” klinkt het schuldbewust uit de mond van de inwoner van Moerkapelle. ,,Vooral die rode kaart in de uitwedstrijd, de eerste wedstrijd in 2013 in competitieverband, was niet slim. Ik kreeg al vroeg in de wedstrijd geel en had vervolgens een stuk slimmer moeten zijn. Die tweede gele kaart pakte ik in een reactie. Hij draaide bij me weg, ik legde hem neer in het strafschopgebied. Mijn tweede kaart en dus moest ik het veld uit, een strafschop tegen en op achterstand. Een ervaring die me ook aan het denken heeft gezet. Ik moet vooral slimmer worden.”

Roderick Gielisse weet nog niet waar zijn toekomst zal liggen. ,,Mijn verhuurperiode bij FC Dordrecht komt na dit seizoen ten einde. Hoe het dan verder gaat, is nog onduidelijk. Ik ben daar nog niet echt mee bezig, wil eerst dit seizoen zo goed mogelijk afmaken.”

De verdediger hunkert weer naar het spelen van een wedstrijd, te beginnen vanavond in en tegen Eindhoven. ,,Ik hoop echt dat het doorgaat, want ik ben wel weer toe aan een wedstrijd,” bekent Gielisse. ,,Met het aantreden van Virgil Breetveld, Rody Hoegee en Henk Vos is er duidelijkheid bij FC Dordrecht. We weten als spelers waar we aan toe zijn en willen per se een plek in de play-offs afdwingen.”

Tekst: Arco Bomgaars / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.