Gielisse: “Ik had een black-out”

Roderick Gielisse is naar aanleiding van zijn twee gele kaarten afgelopen vrijdag tegen Telstar door de KNVB voor één duel geschorst. De uitsluiting geldt voor de competitie, de rechtsback is voor het bekerduel tegen Willem II dus gewoon speelgerechtigd. Toch zal zijn naam niet op het wedstrijdformulier terecht komen. “Ik ben geblesseerd”.

Anderhalve week geleden verliet Roderick Gielisse met een hamstringblessure vroegtijdig de wedstrijd tegen Oss. “Ik ben daarna toch onvoldoende hersteld”, luidde zijn toelichting. “Er staat nog steeds te veel spanning op mijn hamstring. Het is beter nu rust te nemen en helemaal te herstellen zodat ik tegen Cambuur weer volledig fit ben.

Tegen Telstar kende Gielisse een ongelukkige tweede helft. Direct na rust veroorzaakte hij onbedoeld een strafschop waar de 1-1 uit viel en tien minuten later liep hij tegen zijn tweede gele kaart aan. “Ik weet eigenlijk ook niet wat er gebeurde. Eerst komt die voorzet. Ik sprong op om de bal weg te koppen, maar zag dat ik hem niet meer kon halen. Daarom wilde ik me in de lucht omdraaien en daarvoor heb je je armen nodig. De bal viel precies op mijn hand waardoor ik nota bene mijn tegenstander nog in scoringspositie bracht. Ik heb het niet geweten en niet gezien. Heel ongelukkig.”

Via Moussa Kalisse kwam Dordt echter al snel weer op voorsprong en de ploeg leek in die fase op weg naar meer. In feite bestond er geen aanleiding voor de overtreding die Gielisse in de 56e minuut op de helft van Telstar maakte: “Ik zag mijn tegenstander komen en ben gewoon vol het duel in gegaan. Ik heb echt niet in de gaten gehad dat ik al een gele kaart had gekregen. ‘Wat doe je nou?’, riep Lars nog naar me, maar het was al te laat. En ja, toen wist ik wel gelijk hoe laat het was en ben al weggelopen voor de scheidsrechter de rode kaart had gepakt. Het heeft dan toch allemaal geen zin meer en ik ben zelf zo dom geweest. Onbegrijpelijk. Het was een black-out of zoiets.”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.