Gewijzigd FC Dordrecht hard onderuit

FC Dordrecht is bezig aan een uiterst teleurstellende tweede competitiehelft. Gisteren verloor de Dordtse eerstedivisionist, met maar liefst vier wijzigingen in het elftal ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Excelsior (2-2), royaal bij FC Volendam met 6-1. De ploeg van interim-trainer Virgil Breetveld blijft daarmee zeven wedstrijden op rij zonder zege.

Aan de boorden van het Markermeer presenteerde FC Dordrecht zich in een flink gewijzigde basisopstelling. Danny Post nam na zijn schorsing de aanvoerdersband van de op de reservebank plaatsnemende Wilmer Kousemaker weer over. Interim-coach Virgil Breetveld gunde daarnaast de in de winterstop aangesloten Romario Kortzorg, Fouad Idabdelhay en Ilias Haddad voor het eerst de kans om zich vanaf de aftrap te bewijzen. Moussa Kalisse, Andreas Luckermans en Adnan Alisic waren bankzitters.

FC Dordrecht begon nog dreigend. Centrumverdediger Mawouna Amevor stak het halve veld over en vond vanaf de achterlijn het hoofd van Haddad die rakelings over het doel kopte. Bij de eerste de beste Volendamse aanval was het meteen raak. Clubtopscorer Jack Tuyp vond de uit zijn rug meegelopen Michiel Kramer. De Rotterdammer maakte door de benen van Ramon Lujano Benavides zijn vijftiende competitietreffer.

Diezelfde Kramer dwong na een kwartier spelen een vrije trap net buiten de beruchte lijnen af nadat zijn opmars grof gestuit werd door Post. Met zijn linkerbeen vonniste Raymond Fafiani met dodelijke precisie. De fijnbesnaarde traptechniek van de middenvelder degradeerde FC Dordrecht even later helemaal tot figurant op het Noord-Hollandse kunstgras. Uit een hoekschop vond hij de bij de tweede paal volledig vrijgelaten Tuyp liet de eer voor de genadeklap aan Gerry Koning.

Haddad moest zijn plek in het elftal voor rust weer afstaan aan Alisic. Aanvankelijk sorteerde het weinig effect want Roderick Gielisse haalde even later ternauwernood een inzet van Brandley Kuwas van de lijn en ook Nick Coster (ex-FC Dordrecht) probeerde van afstand nog een graantje in doelpuntenproductie mee te pikken maar zijn inzet werd wel gekeerd door Benavides.

Na de kantwisseling fleurde Idabdelhay zijn eerste basisoptreden in het shirt van FC Dordrecht op enigszins met een doelpunt. Linksbuiten Ludcinio gooide het duel definitief in het slot nadat hij wat gelukkig de uitkomende Benavides verschalkte. Tuyp en Robert Mühren maakten de afstraffing in de slotfase compleet door de score tegen een risico nemend FC Dordrecht nog op te vijzelen tot 6-1.

Tekst: Yorik Groeneweg / AD
Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.