Gevochten als leeuwen

FC Dordrecht nam het vrijdagavond in eigen huis op tegen SC Cambuur. Een rode kaart en een late treffer van de Friezen was een bittere beloning voor de vechtlust van de Schapenkoppen.

Beide ploegen waren vanaf de aftrap aan elkaar gewaagd wat een mooie strijd opleverde op de Krommedijk. Zelfs nadat in de 24e minuut Amevor (2x geel) het veld moest verlaten, bleven de Dordtenaren vechten voor een overwinning.

Het overtal van de Friezen werd uiteindelijk  in de 74e minuut  fataal door een doelpunt van Sander van der Streek.

Mede dankzij de reddingen van doelman Tim Coremans bleef de schade achterin beperkt en werd er volop de aanval gezocht om een terechte gelijkmaker te forceren.

Na 94 minuten spelen hield scheidsrechter Wiedemeijer het echter voor gezien en bleef Dordrecht onterecht met lege handen achter.

Opstellingen
FC Dordrecht: Coremans, van Wermeskerken, Alkan, Amevor, de Nooijer, van Haaren, Daniels, Vleugels (31′ Thomas), Arias (75′ Touré), Kramer, da Cruz (49′ Thompson)

SC Cambuur: Nienhuis, N’Toko, Steenvoorden, Bakker, Gyasi, Gouriye (70′ Houtkoop), Monteiro (46′ Hoefdraad), Anderson, van de Streek, Peersman, Hemmen (79′ Barto)

Scoreverloop
74′ 0-1 Van de Streek

Bijzonderheden: scheidsrechter Wiedemeijer gaf geel aan Bakker, Anderson, N’Toko (SC Cambuur) en 2x geel (dus rood) aan Amevor (FC Dordrecht)

Aantal toeschouwers: 1.742

Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.