Getest in de breedte

FC Dordrecht doorstaat mutaties tegen Fortuna

De breedte van de selectie van FC Dordrecht werd gisteravond flink getest tegen Fortuna Sittard. Twee verdedigers, Johan Versluis en Josimar Lima, liepen liesblessures op. De fysieke malheur ontwrichtte de thuisploeg niet: een 2-2 puntendeling op basis van strijd en passie was terecht.

Interim-trainer Virgil Breetveld moest samen met de rest van de technische staf al het improvisatietalent aanspreken. Middenvelder Santy Hulst bleek te veel last te ondervinden van een hamstringblessure, die hij drie dagen eerder tegen Almere City FC had opgelopen. In de warming-up haakte centrale verdediger Johan Versluis af omdat een liesblessure opspeelde, waardoor Mawouna Amevor – weer inzetbaar na zijn schorsing maar als bankzitter startend – zich toch van het trainingspak mocht ontdoen. En tijdens de wedstrijd liep een andere centrale verdediger, Josimar Lima, een verrekking in de liesstreek op en moesten Breetveld en zijn assistenten Rody Hoegee en Delano Hill weer kunstgrepen toepassen.

FC Dordrecht hield manmoedig stand, op basis van een grote dosis strijd die de ploeg niet voor het eerst dit seizoen aan de Krommedijk toonde. Bovendien had de nummer vijf van de Jupiler League vroeg een voorsprong op zak, al was de eerste kans voor Fortuna Sittard. Ramon Voorn kwam helemaal vrij voor Stef Doedée maar kogelde de bal huizenhoog over. Een misser die zich onmiddellijk wreekte. Aan de overzijde gaf Amevor een voorzet die in de Limburgse doelmond bleef hangen, waarna Jessy Mayele het laatste tikje gaf: 1-0.

Na die aantrekkelijke vijf openingsminuten luwde de storm. Fortuna Sittard zette veel druk met slim lopende middenvelders, waar het offensief ingestelde Dordtse middenrif nog wel eens problemen mee had. Maar de defensie gaf geen krimp. Na het uitvallen van Lima veranderde de Dordtse achterhoede weer van bezetting. Amevor verhuisde naar het centrum, Nick Coster ging als linksback opereren. Wouter de Vogel zakte een linie en Lima’s vervanger Kevin Tano werd de nieuwe linksbuiten. De Vogel kwam als diepe middenvelder goed voor de dag.

De defensie toonde echter barstjes. Bij de zesde Limburgse corner ging het fout en knikte Danny Schreurs 1-1 binnen. FC Dordrecht sloeg snel terug via Jeffrey Rijsdijk, maar had maar kort profijt van de voorsprong. Amper 120 tellen later was de organisatie weg en vuurde Ramon Voorn een van de paal terugkomende inzet binnen. Daarna kon het alle kanten op, maar de deling was gerechtvaardigd.

Opstelling FC Dordrecht: Doedée; Gielisse,Lima (54. Tano), Beugelsdijk, Amevor; Coster, Post, Rijsdijk; Mayele (84. Vlasblom), Lopes, De Vogel.

Fortuna Sittard: Wintjens; Wagemakers (76. Ricksen), Usta, Dreesen, Schroyen (56. Diaz); Voorn, Scheelen, De Boer; Schreurs, Hoesen, Van Zaanen (90. Gommans).

Bijzonderheden:
Arbiter Karel van der Heuvel gaf geel aan Amevor en Gielisse van FC Dordrecht en Schroyen, Dreesen en Scheelen van Fortuna Sittard.

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.