Gert Kruys terug bij FC Dordrecht

Gert Kruys is terug bij FC Dordrecht. De oefenmeester, die van 2006 tot en met 2010 al vier jaar hoofdtrainer was aan de Krommedijk, fungeert tot het eind van het lopende seizoen als interim-trainer en volgt in die functie Harry van den Ham op. Vandaag start Kruys met het trainingskamp in Hellevoetsluis.

De rentree van de 51-jarige trainer bij FC Dordrecht is er een onder bijzondere omstandigheden, beseft Kruys terdege. ,,Ik heb ooit geroepen dat ik hier terug zou keren. Toch wil ik terughoudendheid betrachten, want de aanleiding dat ik bij FC Dordrecht terugkeer heeft in eerste instantie alles te maken met het noodgedwongen terugtreden van Theo Bos en de beslissing van Harry van den Ham om te stoppen. ”

,,In de week van de wedstrijd thuis tegen FC Emmen heeft technisch manager Marco Boogers contact met me gezocht omdat duidelijk werd dat Harry niet zou doorgaan. Ik was al eerder in het seizoen wezen kijken, op uitnodiging van Lex Wierks bij FC Dordrecht tegen Excelsior. Ik heb toen gesproken met mensen, de betrokkenheid bij deze club was nog steeds groot. Daarom heb ik ook besloten het te gaan doen.”

Kruys, clubloos sedert maart 2012 toen FC Volendam hem ontsloeg, zat de voorbije maanden bepaald niet stil. Hij fungeerde als analist, deed gasttrainingen en was dicht bij een trainersavontuur in Engeland. ,,Ook ben ik bij Leon Vlemmings geweest om te praten over zijn filosofie. Zo’n clubloze periode werkt ook verfrissend en het heeft ook geholpen om te relativeren. Mede dankzij het televisiewerk zit ik nog middenin het voetbal. Komende zondag doe ik de wedstrijd FC Barcelona – Espanyol voor Sport1, daar kijk ik ook naar uit.”

Aan de Krommedijk wordt Kruys herenigd met spelers als Adnan Alisic en Moussa Kalisse, met wie hij in zijn eerste periode al werkte. ,,Moussa is altijd mijn oogappel geweest, omdat hij een intuïtiespeler is. Ik heb nog een poging ondernomen om hem destijds naar FC Volendam te halen, maar hij koos toen voor een avontuur in het buitenland. Het is leuk die bekende gezichten weer te zien. En mijn pak zal er nog wel hangen en waarschijnlijk nog passen,” grapt Kruys, die vandaag met FC Dordrecht begint aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

,,Ik zal ook, waar het kan, contact houden met Theo die op de achtergrond nog steeds nadrukkelijk aanwezig is. We hebben elkaar al gesproken. Ik wil verder op de lijn van Theo, Harry, Marco en mijn assistenten en ga mijn stinkende best doen.”

De eerste competitiewedstrijd voert Kruys en FC Dordrecht op 18 januari uitgerekend naar Volendam. ,,Ach, ook dat moet je relativeren. Het is straks gewoon een wedstrijd waar drie punten te verdienen zijn.”

Tekst: Arco Bomgaars / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.