Gert Kruys neemt afscheid van FC Dordrecht

Afgelopen december is Gert Kruys bereid geweest op korte termijn de taak van Harry van den Ham over te nemen die tot dan een half jaar de honneurs van Theo Bos had waargenomen. Kruys, onder wiens leiding FC Dordrecht eerder tot twee maal toe de play-offs had bereikt, werd daarmee de derde trainer die dit seizoen voor de groep kwam te staan.

Bos, Van den Ham en Gert Kruys zijn allen trainers die goed bij de club passen en met wie van weerszijden een warme band is ontstaan. De situatie in de technische staf op de Krommedijk is echter door het ongunstige lot gecompliceerd geworden en de opeenvolgende leiding heeft zijn effecten.

Intern is in de afgelopen dagen uitvoerig met elkaar gesproken over de wijze waarop de toekomst ingegaan zou moeten worden. In goed onderling overleg tussen club en trainer is vervolgens besloten op de samenstelling van afgelopen jaar terug te vallen. Dat betekent dat Gert Kruys zijn taken in Dordrecht zal neerleggen en dat Virgil Breetveld en Rody Hoegee het seizoen op de bank af zullen maken.

“Met veel respect voor Gert en zijn kwaliteiten hebben we deze beslissing samen genomen omdat we denken dat we daarmee voor FC Dordrecht de beste weg kiezen. Het seizoen is nog lang en ook daarna moeten we aan het vervolg denken. De situatie is nu eenmaal zoals die is en daarin moeten we roeien met de riemen die we hebben”, aldus technisch manager Marco Boogers.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.