Gemeente kiest voor Krommedijk

Vanmorgen hebben het College van B&W en FC Dordrecht voor het eerst in het ‘nieuwe tijdperk’ rond de tafel gezeten. Het volledige college zat hierbij achter de tafel, vergezeld door Arjan Driesprong (voormalig vicevoorzitter van de Sportraad) die de komende maanden als onafhankelijk intermediair de gesprekken zal begeleiden.

In een open sfeer werd elkaar de hand gereikt om gezamenlijk de toekomst in te gaan. Gemeente en club zullen met elkaar de kaders voor het nieuwe stadion gaan verkennen waarbij de huidige locatie als uitgangspunt zal dienen. Op zich is die voorkeur het belangrijkste nieuws.

Het bestuur van FC Dordrecht, vertegenwoordigd door Ad Heijsman en Gert Jan Luiten, heeft afspraken gemaakt over de te volgen koers. “De Krommedijk is zeker een bespreekbare optie”, zegt Heijsman. “Deze locatie heeft zeker zijn voordelen. We willen nu vooruit kijken en verder gaan. Onze voorkeur blijft nieuwbouw, maar dat kan ook tribune voor tribune. We gaan graag met de gemeente in gesprek over deze mogelijkheden. De volgende afspraak is al gemaakt want we willen er nu allemaal keihard tegenaan.”

Namens de gemeente heeft wethouder Rinette Reynvaan het nieuwe stadion voor FC Dordrecht nu in haar portefeuille gekregen. “We willen nu snel in beeld krijgen wat wederzijds de kaders en wensen zijn want het is van belang dat er eerst wederzijds duidelijkheid komt. De mogelijkheden voor de gemeente zijn in deze tijd ook beperkt, daarom is de huidige locatie het uitgangspunt.”

De handreiking is een positieve ontwikkeling voor FC Dordrecht. “We zijn allang blij dat we nu al zover gekomen zijn. En dit is mede te danken aan de supportersactie Red onze Club”, voegt Ad Heijsman er tevreden aan toe.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.