Gelijkspel is pure winst

FC Dordrecht weerstaat stormloop in Tilburg

FC Dordrecht wilde overleven bij Willem II en kreeg uiteindelijk wat het wilde in Tilburg. Met name in de tweede helft stonden de bezoekers met de rug tegen de muur, maar het Dordtse verzet loonde. De 1-1 deling werd door de bezoekers dan ook als een overwinning bejubeld.

,,We moeten de eerste twintig minuten zien door te komen,” had interim-trainer Virgil Breetveld voor de gang naar Willem II aangegeven. In een voor FC Dordrecht ongekende entourage van 11.400 toeschouwers slaagde die opzet, al moest Danny Post een kopbal van Istvan Bakx op de doellijn onschadelijk maken.

FC Dordrecht durfde mee te voetballen en vond in balbezit steeds de vrije man. Bij de eerste tegenstoot van echte importantie was het bovendien buitengewoon effectief. Santy Hulst, destijds aan de Krommedijk de beul van Willem II met drie puntgave treffers bij de 3-2 overwinning, nam een door Arjan Swinkels weggekopte voorzet heerlijk op de schoen en klopte doelman David Meul met een volley: 0-1.

Hulst kwam ook nadien nog een paar keer gevaarlijk door, maar kon Willem II niet nog meer pijn doen. Willem II kreeg naarmate de eerste helft vorderde meer vat op het duel. Vooral de Dordtse back Tom Beugelsdijk, die bij afwezigheid van de geschorste Mawouna Amevor als linksachter speelde, had last van de dreigende en wendbare Virgil Misidjan.

TEGENSLAG

FC Dordrecht leek zonder kleerscheuren de rust te halen, maar werd voor het scheiden van de markt toch met tegenslag geconfronteerd. Spits Donny de Groot werd te makkelijk ingespeeld, nam de bal aan met de rug naar de goal, draaide kort weg van de reeds met geel bekeurde Johan Versluis en verraste Van der Ploeg in de korte hoek.

In de tweede rondgang was het doorlopend code rood voor FC Dordrecht, dat dreigde overlopen te worden door de fanatiek opgezweepte Brabanders. Ook het inbrengen van Wilmer Kousemaker, hersteld van de ziekte van Pfeiffer, voor aanvaller Kevin Tano herstelde de balans niet.

Het was soms dweilen met de kraan open voor FC Dordrecht, dat niet mocht klagen toen arbiter Van den Kerkhof een actie van Misidjan op Van der Ploeg, die de bal al in handen zou hebben gehad, affloot. De doelman hield zich nadien knap staande, al kroop hij bij doelpogingen van Donny de Groot en Marc Höcher (beide net naast) door het oog van de naald.

De sluitpost toonde zich alert bij een dalende kopbal van invaller Danny Guijt. Het Dordtse verzet hield stand en de gasten snuffelden via Beugelsdijk (kopbal) en Kousemaker (vrije trap net naast) nog aan de 1-2. Dat zou veel te veel van het goede zijn geweest.

Willem II: Meul; Akouili, Van der Rijt, Swinkels, Piqué; Vossebelt, Haemhouts, Bakx (77. Guijt), Höcher (88. Podevijn); Misidjan, De Groot (82. Wojciechowski).

FC Dordrecht: Van der Ploeg; Gielisse, Lima, Versluis, Beugelsdijk; Rijsdijk, Post, Hulst (86. Vlasblom), De Vogel (75. Coster); Tano (56. Kousemaker), Lopes.

Bijzonderheden: Arbiter Van den Kerkhof gaf geel aan Johan Versluis en Nick Coster van FC Dordrecht.

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.