Gelanceerd na droomstart

FC Dordrecht zit tegen AGOVV na vijf minuten al op rozen

Na drie wedstrijden waarin het aanvalsspel dik onder de maat was, schoot FC Dordrecht gisteravond flink uit de slof tegen AGOVV Apeldoorn. Geholpen door een droomstart, met twee treffers binnen vijf minuten, evenaarden de Dordtenaren de beste uitslag van het seizoen (4-1) en verstevigden zij hun kansen op de play-offs.

Tegen FC Zwolle, Telstar en FC Den Bosch maakte de formatie van Henny Lee de voorbije weken een onmachtige indruk in offensieve zin. In de confrontatie met AGOVV was er dus sprake van ongekende weelde en een grootse slagvaardigheid: FC Dordrecht peurde vier treffers uit acht doelpogingen, een prachtig moyenne.

De laatkomers aan de Krommedijk hadden bovendien spijt van hun late komst in het stadion, dat in 2013 verruild moet worden voor een nieuwe Dordtse voetbaltempel aan de Provincialeweg. Binnen 45 seconden lag de openingstreffer namelijk al in het net. Cecilio Lopes legde de bal af op Moussa Kalisse die de verre hoek achter Stefan Postma vond. De droomstart kreeg binnen vijf minuten nog meer cachet middels de tweede Dordtse doeltreffende daad. Bart van Hintum slingerde een inworp het Apeldoornse strafschopgebied in en Cecilio Lopes kopte ijskoud binnen.

Het bleek de opmaat naar een heerlijk avondje voor de ‘schapenkoppen’, die alle gelegenheid kregen van de elf van Hans de Koning – hij ontkende na afloop contact te hebben gehad over een eventueel trainerschap volgend seizoen bij FC Dordrecht – om te excelleren. Toch kwam er vlot een kink in de kabel. Terwijl doelman Stef Doedée de muur nog aan het formeren was, nam Julius Wille al slim de directe vrije trap. Doedée tikte de inzet nog wel op de paal, maar was kansloos op de rebound van Jaimé Bruinier.

De gelijkmaker verontrustte FC Dordrecht echter geenszins. Integendeel, met een plaatje van een aanval werd de marge in ere hersteld. Shayron Curiel ontdeed zich knap van enkele AGOVV’ers en stuurde Cecilio Lopes in de diepte. De Kaapverdiaan was niet zelfzuchtig en bediende de trefzekere Santy Hulst. Hij overtuigde op ‘tien’, waar hij speelde in de plaats van Marcel van der Sloot.

De eerste drie doelpogingen werden zo allemaal tot treffers gepromoveerd. De koek was daarmee nog niet op, want de tandem Lopes-Hulst vond elkaar binnen het half uur nog een keer in een harmonische samenwerking met de voormalig aanvoerder als aangever en de Haagse huurling als afronder: 4-1.

Met die geruststellende marge in handen was het voor FC Dordrecht makkelijk voetballen in het tweede bedrijf, waarin het baltempo flink zakte en de luxe nog groter werd. Invaller Appie Chaiat velde Dordtenaar Johan Versluis met een elleboogstoot en kon inrukken. Mawouna Amevor, collega van Versluis in het vertimmerde hart van de defensie waar Tom Beugelsdijk en Bart van Muyen ontbraken, maakte zich zo druk over het voorval dat hij geel kreeg. Dat zou hem later flink opbreken. Na een te late interventie, waarbij hij de benen van topschutter Michiel Hemmen raakte, kon de centrumverdediger na zijn tweede gele kaart de douches ook vervroegd gaan opzoeken. Van invloed op het wedstrijdbeeld was die uitsluiting niet, want FC Dordrecht consolideerde heel rustig en kopieerde de 4-1 thuistriomf van eerder dit seizoen op FC Volendam.

Opstelling FC Dordrecht: Doedée; Coster, Versluis, Amevor, Van Hese; Hulst (90. Mayele), Sequeira, Van Hintum; Kalisse (79. Quekel), Lopes, Curiel.

AGOVV Apeldoorn: Postma; Siers, Tailor, Van der Kooy (32. Van Toor), Rustenberg (46. Chaiat); Bruinier (86. Laghmouchi), Schwiebbe, Wille; Riedel, Hemmen, El Gaaouri.

Bijzonderheden: Arbiter Allard Lindhout gaf rood aan Appie Chaiat van AGOVV en tweemaal geel aan Mawouna Amevor van FC Dordrecht.

Tekst: Arco Bomgaars
Bron: AD De Dordtenaar

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.