Gekraakt door Cambuur

Slap FC Dordrecht te kijk gezet in Leeuwarden

Bij de tweede halte op de achtdaagse veldtocht door Nederland gaf FC Dordrecht ver van huis bepaald niet thuis. Drie dagen na de eervolle 1-1 bij MVV in Maastricht lieten de zielloze Merwestedelingen zich kraken door SC Cambuur, dat de afstraffing bij 4-0 wel welletjes vond.

Interim-trainer Virgil Breetveld ontbrak in Leeuwarden op de bank. De voormalige goaltjesdief was door de griep geveld, waardoor de technische eindverantwoording berustte bij het tweetal Delano Hill en Rody Hoegee. Dat hield, onder toeziend oog van de ook aanwezige Theo Bos, grotendeels vast aan de (begin)samenstelling die in Maastricht bij MVV een punt uit het vuur had gesleept. De enige omzetting was de terugkeer in het hart van de defensie van Josimar Lima, die hersteld was van een liesblessure. Dankzij zijn rentree schoof Mawouna Amevor op naar de linksbackpositie en belandde Nick Coster, tegen MVV nog linkerflankverdediger, op het middenveld. Björn Vlasblom moest op de bank plaatsnemen.

Zo georganiseerd en hartstochtelijk als FC Dordrecht drie dagen eerder in De Geusselt hadden gespeeld, zo ongeorganiseerd en slap was de start (en het vervolg) in Leeuwarden. Binnen 300 tellen was de openingstreffer van Cambuur een feit: de voorzet van Melvin de Leeuw ging door het doelgebied van de bewegingsloze doelman Stef Doedée, die Charles Dissels succesvol zag inglijden.

Die opdoffer had FC Dordrecht snel kunnen verteren als Roderick Gielisse zijn tweede seizoenstreffer had gemaakt. Na een steekpass van Cecilio Lopes en mistasten van de onoordeelkundig uitkomende doelman Robbert te Loeke gaapte een leeg doel Gielisse toe, maar de ADO-huurling schoof de bal met links naast. Een gemiste kans met consequenties, want in het vervolg kreeg Cambuur alle gelegenheid om de marge uit te breiden. Van Boxel, die een onsecure uittrap van Doedée nog weigerde af te straffen, schoof uit de derde corner van Cambuur en na halfslachtig ingrijpen van Nick Coster de tweede treffer binnen. Charles Dissels en Mark de Vries verzuimden vervolgens de deur al vroeg in het slot te gooien.

Na de verdubbeling van de marge schakelde FC Dordrecht om naar een systeem met twee spitsen (Lopes en Mayele) en de oorspronkelijke buitenspeler Wouter de Vogel in een rol achter de spitsen. Dat werd iets aangepast bij terugkeer uit de kleedkamer, toen Santy Hulst zijn entree maakte voor Nick Coster en centraal op het middenveld ging spelen. Een omzetting waarvan het effect meteen al teniet werd gedaan door slap ingrijpen van Lima, die invaller Martijn Barto vrije doortocht verleende naar Doedée: 3-0. Het was de laatste actie van Lima, die werd ingewisseld voor Kevin Tano. De misère was nog niet ten einde: Melvin de Leeuw deed nog een duit in het doelpuntenzakje, Leon Hese en Martijn Barto geselden nog de lat en FC Dordrecht-invaller Shabir Isoufi verprutste een grote kans.

SC Cambuur: Te Loeke; Droste, Hese, Van der Laan, Vosselman; Van Boxel, El Makrini, Türk (81. Van der Heide); Dissels (58. Schepers), De Vries (43. Barto), De Leeuw.

FC Dordrecht: Doedée; Gielisse, Beugelsdijk, Lima (56. Tano), Amevor; Rijsdijk (72. Isoufi), Post, Coster (46. Hulst); Mayele, Lopes, De Vogel.

Bijzonderheden: Arbiter Rutger Bekebrede gaf geel aan Leon Hese van SC Cambuur en Jeffrey Rijsdijk, Tom Beugelsdijk en Danny Post van FC Dordrecht.

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars
Foto: www.cambuur.nl

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.