Geen Jupiler League meer op maandag avond

In het seizoen 2011/12 zullen 33 van de 34 speeldagen in de Eerste Divisie op vrijdag worden afgewerkt. Dit om een vaste Jupiler League-dag in de markt te zetten, te midden van het enorme aanbod van voetbalwedstrijden op tv. Dat heeft de KNVB bekendgemaakt en te lezen in Voetbal International 52.

Slechts op Tweede Paasdag (9 april 2012) is er een maandagprogramma. De wedstrijden beginnen dan om half drie ‘s middags. Een aantal vrijdagen wordt er niet gevoetbald in de Jupiler League. Daartoe hebben de clubs verzocht vanwege de interlands die er dan zijn gepland.

Enkele Eerstedivisionisten moeten namelijk spelers afstaan voor interlands van senior- en jeugdploegen, waardoor zij niet met hun sterkste elftal in de competitie zouden kunnen aantreden. Bovendien neemt de publieke belangstelling op interlandavonden geen grootse vormen aan.

Het seizoen 2011/12 in de Jupiler League gaat van start op 5 augustus. De laatste speeldag van de Jupiler League staat gepland voor 27 April. De laatste beslissing in de play-offs valt op 19 mei.

Bron: VI

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.