Geen druk, louter focus

Trainer Harry van den Ham predikte de voorbije dagen, in de aanloop naar de topper met Willem II, vooral rust. Steeds kwam daarbij één zin over de lippen van de Utrechtse oefenmeester: ,,De druk ligt bij Willem II, niet bij ons.”

Ook na de laatste training, met een volledig fitte selectie en met voor FC Dordrecht-begrippen veel aanhangers langs de kant die hun helden toezongen, hield Van den Ham die mening staande. ,,Willem II heeft een huishouding, een stadion en een organisatie die helemaal op de eredivisie ingericht is. Die club moet eigenlijk binnen een jaar weer terug naar het hoogste niveau en dat merk je ook aan alles. Bij ons is er totaal geen druk, louter focus. Dat heb ik de spelers ook steeds voorgehouden in de afgelopen dagen, die prima verlopen zijn in de voorbereiding naar de wedstrijd in Tilburg toe. Als er druk is, dan is er geen focus”, heb ik steeds volgehouden naar de spelers toe.

Van den Ham vindt de voorgalm van de kraker prachtig, maar smacht naar het eerste fluitsignaal van arbiter Pieter Vink. ,,Ik ben niet meer gespannen voor deze wedstrijd in vergelijking met andere duels. Ik geniet hiervan, maar van mij mag het wel snel vrijdagavond acht uur zijn. Want wat is er mooier om in het hol van de leeuw te winnen en zo de competitie zo goed als te beslissen, aangezien Willem II ook nog de uitwedstrijden bij De Graafschap en FC Eindhoven voor de boeg heeft?”

De keuzeheer wil voor de topper geen concessies doen aan de speelwijze die FC Dordrecht hanteert. “Uitgaan van de eigen kracht”, zo heet dat in het vakjargon. Maar uit de analyse van de Brabantse tegenstander trok Van den Ham ook zo zijn conclusies. ,,Zoals we met iedere tegenstander doen, hebben we ook Willem II nauwkeurig geanalyseerd. Die ploeg haalt een hoog rendement uit spelhervattingen, we hebben dus de organisatie goed op orde. Natuurlijk is de entourage, een uitverkocht groot stadion, mogelijkerwijs ook een factor. Maar we hebben dit seizoen ook al in De Kuip tegenover Feyenoord gestaan. Zo’n entourage kan ook extra stimulerend werken voor ons.”

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/ De Dordtenaar
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.