Gedegen overwinning oogt goed voor Dordt

In Oss deed FC Dordrecht zichzelf een TOP-dienst door de volle buit mee terug naar huis te nemen. In een alleszins te bekijken wedstrijd had het aan één doelpunt genoeg om de vijfde overwinning van het seizoen bij te schrijven.

Na drie weken WK-televisie was het een koude ervaring weer op de tribune te zitten, de enige overeenstemming was derhalve een fleece dekentje over de benen. Maar met de naderende kerst gaf dat ook weer een huiselijke gevoel in het schaars bezette Frans Heesen Stadion.

Trainer Michele Santoni moest zijn opstelling vlak voor de aftrap noodgedwongen nog aanpassen. Jari Schuurman bleek in de warming-up toch niet fit genoeg en werd vervangen door Benjamin Reemst die een opvallend goede wedstrijd zou spelen. Alessio Miceli was al een basisplek op het middenveld gegund in plaats van één van de buitenspelers waardoor er met Longo en Balde een tweemans voorhoede aantrad met de lekker spelende Mathis Suray daar kort achter.

Het bleek een juiste formatie want Dordt had het duel van meet af aan onder controle. Het gunde de thuisclub nog wel balbezit, maar was zelf het meest gevaarlijk. Het spitsenduo wist alleen geen raad met de kansen. Liam Bossin hoefde zelf na het halve uur voor het eerst handelend op te treden.

Na rust speelde de wedstrijd zich een half uur lang grotendeels op de helft van TOP Oss af. FC Dordrecht bleef de beter voetballende ploeg en was bij vlagen heer en meester. In die periode viel ook de meer dan fraaie beslissing. Anouar el Azzouzi verzond een diepe pass op de lege linkerflank waar Benjamin Reemst na een lange sprint de bal net voor de zijlijn bereikte. De jonge middenvelder vond Aliou Balde die zich in het strafschopgebied knap vrij draaide en hard raak schoot: 0-1.

Pas in het laatste kwartier kwam TOP Oss met een extra ingebrachte spits duidelijk naar voren. Het werd nog even spannend, maar de solide Dordtse afweer hield de poort keurig gesloten. Door de winst bedraagt het gat naar het linker rijtje weer drie puntjes.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Van Huizen, El Azzouzi, Van der Avert; Wielzen (72. Pinas), Reemst (87. Noc), Suray, Miceli, Brito; Longo (90. Doesburg), Balde (72. Savastano).

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.