Galavoorstelling tegen VVV Venlo

De afgelopen weken zijn al veel superlatieven gebruikt om het spel en de resultaten van FC Dordrecht te beschrijven. Iedere week krijgen de supporters weer een spektakel voorgeschoteld, een overwinning die op het tandvlees behaald wordt of een professioneel uitgespeelde partij. Vorige week werd daar de ‘last minute’ overwinning aan toegevoegd, uit bij de Graafschap.

Vanavond kwamen de Schapenkoppen weer met wat nieuws op de proppen, de galavoorstelling! Alle ingrediënten waren aanwezig. Om te beginnen was het weer perfect, niet te warm, niet te koud en het zonnetje was bij de aftrap nog fier aanwezig. Ten tweede was het affiche een echte topper, de koploper versus de eerste uitdager op 3 punten achterstand. En als laatste, een goed gevuld stadion wat klaar zat voor een lekkere pot voetbal. En iedereen die om wat voor reden dan ook niet aanwezig kon zijn, had de mogelijkheid om live mee te kijken op afstand.

De gasten uit Venlo, vorig jaar nog actief in de Eredivisie, begonnen optimistisch aan de wedstrijd en kwamen enkele malen dreigend op het doel van FC Dordrecht af. Na een kwartiertje aankijken, had trainer Harry het spelletje van VVV door en instrueerde hij zijn spelers. Die leken direct te begrepen wat Harry hen duidelijk probeerde te maken en trokken ten strijden. Voor rust troffen Yoël van Nieff, Paul Gladon en Rihairo Meulens doel. Ongekende luxe op de Krommedijk, die na drie kwartier al leek te ontploffen en het uitpubliek was er inmiddels bij gaan zitten.

Na rust veranderde er weinig aan de wedstrijd en de jongens van groen en wit lieten de ene na de andere vloeiende combinatie zien. Dat het uiteindelijk bij een 5-0 zege bleef, was enkel en alleen te danken aan de heren zelf. Meerdere pogingen waren gestrand in schoonheid of lieten de bal rakelings de verkeerde kant van de paal passeren. Yoël van Nieff en Giovanni Korte lieten het net nog wel twee keer bollen, tot groot plezier van de volle tribunes. Toen scheidsrechter Liesveld affloot, de KNVB had grof geschut naar ons Eiland gestuurd, waren de hekken rondom het veld volledig opgevuld. Onder luid gezang duurde het uiteindelijk een goede vijfien minuten voordat de spelers de kleedkamers opzochten!

In het supportershome zochten euforische supporters elkaar op, vloeiden de overwinningspilsjes rijkelijk en opperhoofd Jan noteerde driftig namen op de buslijst voor Helmond Sport uit! Tot het moment dat de voltallige selectie het gebouwtje binnen denderde, toen ging het dak eraf. Samen met de supporters werd trainer Harry toegezongen, Helmond vast gewaarschuwd en de vlaaienpunten dankbaar in ontvangst genomen. Toen één van de supporters de spelers stuk voor stuk een dikke zoen gaf, wist iedereen dat het vanavond echt allemaal klopte.

Harry, Harry, wij worden kampioen!

Tekst: Frank Berkhout voor iDordt.nl
Foto’s: Martin Berkhout

Bekijk de Fotorapportage “FC Dordrecht – VVV Venlo” van Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.