Funso King-Ojo maandag onder het mes

Middenvelder Funso King-Ojo kampt al sinds september vorig jaar met een enkelblessure en wordt aanstaande maandag geopereerd door orthopedisch chirurg dokter Declercq in het AZ Monica ziekenhuis in Deurne, Antwerpen.

Bij de Belg wordt een zwevend stukje bot uit het linkerenkelgewricht verwijderd. Ojo is naar verwachting minimaal drie maanden uitgeschakeld.

Interim hoofdtrainer/coach Gérard de Nooijer: “Door deze blessure hebben we Funso in het begin van het seizoen al vijf weken moeten missen. Toen was ook al duidelijk dat een operatie op termijn wellicht nodig zou zijn. Conservatief behandelen heeft onvoldoende geholpen en de laatste maanden kreeg zijn fysieke gesteldheid steeds meer invloed op zijn spel. In overleg met de medische staf van FC Dordrecht en met zijn behandelend chirurg is besloten dat het voor zijn gezondheid beter is om de operatie niet langer uit te stellen. Het is meer dan vervelend dat we zo’n belangrijke speler als Funso langdurig moeten missen. Hopelijk verlopen operatie en herstel zo voorspoedig dat hij nog een paar wedstrijden kan meedoen.”

Funso King-Ojo: “Ik heb het voor het elftal en de club zo lang mogelijk volgehouden, maar het ging echt niet meer. Mijn spel leed eronder en daarmee bewees ik het elftal en mezelf geen dienst. Een operatie is de enige optie. Ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk fit te zijn, zodat ik het team nog kan helpen in de Play Offs. Al hoop ik dat dat niet nodig is, omdat we ons rechtstreeks hebben gehandhaafd.”

Na de operatie gaat Ojo in zijn woonplaats Antwerpen een revalidatieprogramma volgen bij Lieven Maesschalk. De Nooijer: “Ojo moet zich volledig kunnen richten op zijn herstel. Dat kan het beste in zijn vertrouwde omgeving en wanneer hij niet dagelijks hoeft te reizen.”

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.