Fouad Idabdelhay versterking voor Dordrecht

Afgelopen vrijdag werd het vertrek van Garry Mendes Rodrigues bekend gemaakt. De aalvlugge aanvaller had tegen Helmond Sport zijn laatste wedstrijd voor FC Dordrecht gespeeld en vertrok per direct naar het Bulgaarse Levski Sofia. Een dag later werd zijn opvolger binnengehaald, Fouad Idabdelhay. Gisteren tekende de nieuwe Dordtse aanvaller zijn contract.

Idabdelhay stroomde vier jaar geleden vanuit de jeugdopleiding van NAC naar de basis van de Brabantse Eredivisieclub. Na twee seizoenen werd hij door NAC één jaar aan RKC Waalwijk. In 2010-2011 keerde de nu 24-jarige Idabdelhay terug in Breda waar hij uiteindelijk tot een totaal van 74 wedstrijden in de eredivisie zou komen.

De volgende stap in zijn carrière werd een buitenlands voetbalavontuur bij het Duitse VfL Osnabrück. Daar kende Idabdelhay een droomstart. In zijn debuutwedstrijd scoorde hij de winnende treffer voor zijn nieuwe club, maar het vervolg liep anders. Tijdens de winterstop van 2012 werd zijn contract ontbonden.

Afgelopen zomer trainde Fouad Idabdelhay al mee bij FC Dordrecht. Mede ingegeven omdat zijn vriendin een geboren en getogen Dordtse is, leek de stap naar de Krommedijk dichtbij. Destijds kwam het echter nog niet tot een verbintenis omdat hem een mooie kans in Marokko werd geboden. In een half jaar tijd bleken de papieren echter niet in orde gemaakt te kunnen worden waardoor Idabdelhay fris, gretig en gemotiveerd terugkeerde naar de Merwestad waar hij zich graag voor de rest van dit seizoen aan FC Dordrecht liet verbinden.

De voormalig jeugdinternational staat te popelen om weer wedstrijden te spelen. “Ik ben fit en heel, heel gretig”, klinkt het stralend vanaf zijn bruin verbrande gezicht. “Ik hoop stiekem al op vrijdag, maar dat is natuurlijk aan de trainer om dat te bepalen. Ik heb vreselijk veel zin om weer te voetballen en wil voor mezelf wat rechtzetten. Ik ben heel blij met deze nieuwe kans bij FC Dordrecht in hoop van waarde te kunnen zijn voor de club”.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.