Fortes versus Ronaldo?

Even vrij van degradatiesores en duikeldreiging zwermen drie spelers van FC Dordrecht de komende dagen uit naar nationale selecties. Joris van Overeem voegt zich, evenals de alsnog opgeroepen Sean Klaiber, bij de selectie van Jong Oranje, Jeffry Fortes is geselecteerd voor de oefeninterland van Kaapverdië tegen Portugal en verheugt zich nu al op een confrontatie met Cristiano Ronaldo.

Na de met 2-1 verloren competitiewedstrijd bij Willem II hield Jeffry Fortes nog een slag om de arm. Een lichte enkelblessure zou hem mogelijk kunnen weerhouden van een nieuw internationaal avontuur met het nationale team van Kaapverdië. Gisteren nam hij echter de laatste vraagtekens weg bij bondscoach Rui Aguas: de tweede aanvoerder van FC Dordrecht is beschikbaar voor de interland tegen Portugal op 31 maart in Estádio António Coimbra da Mota in Estoril.
,,Die wedstrijd wil ik absoluut niet missen,’’ verheugt Fortes, bij afwezigheid van Josimar Lima voorbije zaterdag in Tilburg de captain van FC Dordrecht, zich op de komende interland. ,,Bij FC Dordrecht speel ik de laatste wedstrijden op het middenveld, maar tegen Portugal hoop ik weer op mijn vertrouwde en geliefde positie als rechtsback te kunnen spelen. Zeker omdat ik dat ene Cristiano Ronaldo ga tegenkomen op die positie,’’ vertelt hij met pretlichtjes in de ogen.

Fortes hoort tot de vaste kern van de nationale selectie van Kaapverdië. Hij maakte ook deel uit van de spelersgroep die deelnam aan de Afrika Cup eerder dit jaar, waar de ‘Blauwe Haaien’ in de poulefase bleven steken. ,,Voor de nationale ploeg uitkomen blijft een bijzonderheid en het duel met Portugal is een wedstrijd die extra leeft bij de spelers van Kaapverdië. De interlandperiode betekent ook dat ik even de zinnen kan verzetten in een moeilijke periode met FC Dordrecht, want de strijd tegen degradatie is zwaar. Of ik nog steeds kan genieten van het spelen in de eredivisie? Toch wel, want we hebben vorig seizoen keihard ervoor gestreden om nu op dit niveau uit te komen,’’ aldus Fortes, die een doorlopende verbintenis aan de Krommedijk heeft. ,,Nee, ik denk nog niet aan ontmoetingen met Telstar en MVV in het komend seizoen. Zolang we nog voor een wonder kunnen zorgen met FC Dordrecht, blijf ik daar in geloven.

Fortes’ huidige ploeggenoten, de huurlingen Joris van Overeem (eigendom van AZ) en de tijdelijk van FC Utrecht overgenomen Sean Klaiber, zijn geselecteerd voor Jong Oranje. Klaiber, die in de winterstop naar FC Dordrecht kwam, is door bondscoach Remy Reynierse opgeroepen als vervanger voor de geblesseerde Ajacied Daley Sinkgraven. Van Overeem was al zeker van een plekje in de spelersgroep, die komende maandag in Sedan de Franse leeftijdsgenoten treft. ,,Het is even omschakelen, maar ik kijk er wel naar uit,’’ liet de middenvelder, die tijdens dit seizoen de optie in zijn contract bij AZ gelicht zag worden, na de 2-1 nederlaag bij Willem II weten. ,,Ik wil weer energie opdoen bij Jong Oranje, want de wedstrijd in Tilburg heb ik als een grote teleurstelling ervaren. Een verandering van omgeving geeft wat dat betreft weer even een extra prikkel.’’

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/Dordtenaar
Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.