Fortes, Meulens en Van Overeem op internationale toer

Jeffry Fortes, Rihairo Meulens en Joris van Overeem zijn de komende dagen op interland avontuur.

Fortes vloog zondagochtend vroeg al naar Kaapverdië. Het wordt de eerste keer dat de reserveaanvoerder van FC Dordrecht zijn vaderland bezoekt.

Op 6 september speelt hij met Kaapverdië in Niamey de kwalificatiewedstrijd tegen het landenteam van Niger. De tegenstander op 10 september is Gambia. Dan is Praia in Kaapverdië de speellocatie.
De goedlachse verdediger heeft zin in het op handen zijnde avontuur: “Het is de eerste keer dat ik erbij zit en het gaat direct om kwalificatiewedstrijden, dus om het ‘echie’. Dan kom je toch anders binnen. Van mijn familie heb ik natuurlijk veel gehoord over het land, dat ga ik nu zelf ervaren. Het wordt ook een mooie, nieuwe voetbalervaring. Ik kijk er naar uit.”

Rihairo Meulens (uitkomend voor Curaçao) reist nog een stukje verder dan zijn teamgenoot. Zijn bestemming is Puerto Rico. Van september tot november zijn op de officiële FIFA-kalender data gereserveerd voor de voorrondes van de Caribbean Cup, waaraan 28 Caribische landen deelnemen. De nummer 1 van deze kwalificatie classificeert zich automatisch voor de Copa de America 2016 in de Verenigde Staten. Aan deze Copa de America nemen tien Zuid-Amerikaanse landen deel en zes CONCACAF landen. De nummers 1 t/m 4 van de Caribbean Cup mogen deelnemen aan de Golden Cup 2015 in de Verenigde Staten. De nummers 1 t/m 4 van de Golden Cup mogen weer deelnemen aan de Copa de America. De eerste ronde vindt plaats in Puerto Rico tegen Puerto Rico, Grenada en Guyana op de respectievelijke data 3, 5 en 7 september 2014. De tweede en derde ronden worden gespeeld in Haïti en Jamaica.

AZ-huurling Joris van Overeem blijft dichter bij huis. Van Overeem is geselecteerd voor het Beloften Elftal en zijn voorbereiding start aanstaande dinsdag 2 september in Den Haag. Op 4 september speelt Van Overeem met het ‘reserve Oranje’ een oefenwedstrijd tegen de leeftijdgenoten van Tsjechië. De wedstrijd wordt gespeeld in ’s Gravenzande.

Ook Everon Pisas en Josimar Lima waren uitgenodigd voor respectievelijk het Curaçaos elftal en het Kaapverdische elftal. Pisas heeft een dubbel paspoort. Hij wil nog geen keuze maken voor het een of het andere land en zijn opties open houden. Lima heeft een trainingsachterstand. Hij heeft in overleg met de clubleiding besloten in Dordrecht te blijven.

Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.