Forse dreun in Limburg

Koploper FC Dordrecht heeft de plotselinge terugkeer van spelbepaler en smaakmaker Yoëll van Nieff naar FC Groningen bijzonder slecht verteerd. Bij MVV Maastricht ging de uitermate pover acterende lijstaanvoerder met 2-0 voor de bijl.

Het ging te ver om de nederlaag in De Geusselt louter geheel aan het abrupte vertrek van Van Nieff, de huurling met de gouden linker, toe te schrijven. FC Dordrecht bewoog zich tegen het bepaald niet van zelfvertrouwen overlopende MVV over het veld als een beginnende schaatser op glad ijs: onstabiel, zonder houvast en hopeloos op zoek naar iemand die de helpende hand wilde toesteken.

Nadat FC Groningen in de loop van donderdagmiddag Yoëll van Nieff had opgeëist, stelde technisch directeur Marco Boogers van FC Dordrecht alles in het werk om een vervanger te vinden maar zonder resultaat. Voor het treffen in Limburg had trainer Harry van den Ham Adnan Alisic als logische vervanger voor Van Nieff ‘op tien’ gekozen. Verder speelde, ten opzichte van voorbije zaterdag tegen Achilles’29, Jeffry Fortes als rechtsback waardoor Jordy van Deelen naar de bank was verwezen. Bovendien maakte FC Groningen-huurling William Troost-Ekong zijn debuut in het hart van de defensie.

Wegvallen
De vraag was hoe de spelers van FC Dordrecht het wegvallen van een bepalende kracht zouden hebben verwerkt. Aanvankelijk leek dat nog relatief zonder problemen te zijn gebeurd: de bezoekers combineerden in het eerste half uur makkelijker dan hun Maastrichtse rivalen, die duidelijk uitstraalden dat het zelfvertrouwen bepaald niet in grote mate aanwezig was. Bij FC Dordrecht was de eindpass echter te inferieur van kwaliteit of er werd van buiten het strafschopgebied een losse flodder afgevuurd. Alleen een verdwaalde voorzet van linksback Marvin Peersman viel bovenop de lat boven MVV-doelman Bram Castro. Voorin zat het muurvast bij de lijstaanvoerder: spits Felitciano Zschusschen verloor alle duels en toonde zich ook nog eens alles behalve balvast. Op de flanken hadden Erixon Danso en Rihairo Meulens totaal geen dreiging. En Alisic probeerde te sturen, maar merkte vooral dat zijn pogingen om sturing aan te brengen op miscommunicatie strandden.

Van het Dordtse schijnoverwicht van de eerste helft bleef na de pauze helemaal niets meer over. MVV, dat vooral achterover had geleund, toonde zich meer en meer karaktervol en heldhaftiger en kroop meer en meer uit de schulp. Een uithaal van Bryan Smeets werd nog gered door keeper Warner Hahn, maar vervolgens incasseerden de Dordtenaren twee tegentreffers in amper zestig tellen. Verdediger Sjors Verdellen, die een makkelijke avond had tegenover Zschusschen, mocht een corner binnen koppen en invaller Adnan Secerovic liet met een fraaie uithaal het doek vallen over het machteloze en krachteloze FC Dordrecht dat tegen de vijfde nederlaag van het seizoen aanliep.

Opstelling MVV Maastricht: Castro; Stankov, Verdellen, Knops, Winkens; Smeets, Rutjes (46. Secerovic), Van Hyfte; Schreurs (89. Maria), Braken, Ospitalieri.
Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Fortes, Troost-Ekong, Haddad, Peersman; Vet, Alisic (69. Gladon), Gosens; Meulens (73. Snijders), Zschusschen, Danso.

Bijzonderheden: Arbiter Pieter Vink gaf geel aan Danny Schreurs van MVV Javier Vet en Rihairo Meulens van FC Dordrecht.

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/De Dordtenaar
Foto: Erwin Spek | Bekijk de fotorapportage

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.