Felitciano Zschusschen blijft doorgaan

Zijn scoringspercentage was bij Jong FC Twente indrukwekkender dan bij FC Dordrecht. Dat weet Felitciano Zschusschen zelf ook. In Enschede maakte hij tien goals in zestien duels, aan de Krommedijk staat hij na twee basisplaatsen en vijf invalbeurten nog droog. Toch is er hoop.

De huurling van FC Twente maakte vrijdag tegen FC Oss (3-2 winst) negentig minuten in het team van trainer Harry van den Ham. Niet als spits, maar als nummer tien. “Normaal speel ik met mijn rug naar het doel, nu stond ik met mijn gezicht naar de goal. Dat is anders”, weet de Bredanaar. “Dat is niet per se moeilijker. Het is meer wennen. Ik weet wat ik kan en moet dat laten zien.”

Zschusschen raakte al snel na zijn komst naar FC Dordrecht in januari licht geblesseerd. Hij keerde terug, maar ook sinds hij er weer bij is, koos trainer Van den Ham voornamelijk voor spits Paul Gladon. De clubtopscorer doet het erg goed, weet zijn concurrent. “Dus nu word ik getest op een andere plek.”

De 22-jarige speler hoopt nog wel op minuten als spits. Dat is de positie waarop hij zich het meest lekker voelt. Zijn basisplaatsen op zijn favoriete plekje zijn op de vingers van één hand te tellen. Toch gaf hij nooit op. “Ik heb een moeilijk loopje, waardoor mensen een verkeerde indruk van me kunnen hebben: dat ik er geen zin in heb, dat ik er ongeinteresseerd bij loop. In werkelijkheid heb ik altijd zin om keihard te werken en te trainen, ondanks dat ik niet altijd even veel speel.”

Zijn eerste goal moet hij nog maken. Zschusschen is er van overtuigd dat hij nog een bal in het netje werkt. En zo niet, dan maar komend seizoen bij FC Twente. “Veel spelers denken dat het voorbij is als je niet speelt. Ik denk dat er ook andere paden naar iets moois leiden. Als je maar hard werkt. Het belangrijkste is om in jezelf te geloven en hoop te houden. Dan komt het goed.”

Tekst: Maarten de Jong

Foto: Erwin Spek

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.