FC Dordrecht verliest in Eindhoven (incl video)

FC Dordrecht heeft de uitwedstrijd bij FC Eindhoven met 1-0 verloren. De ploeg van trainer Virgil Breetveld creëerde bij de nummer drie van de eerste divisie niet één mogelijkheid en het mocht doelman Nick van der Ploeg dankbaar zijn dat de nederlaag niet hoger uitviel.

In de eerste helft was het aan de keeper van de Dordtenaren te danken dat de bezoekers geen treffer tegen kregen. Een pegel van Michael van Geele tikte de sluitpost knap over de lat, op een schot van Jasper Waalkens had Van der Ploeg eveneens een antwoord en ook Serhat Koc vond hem op zijn weg.

Even daarvoor schoot Rob van Boekel in kansrijke positie nog naast. FC Dordrecht liet aanvallend helemaal niets zien.

In de tweede helft duurde het een kwartier voordat FC Eindhoven gevaarlijk werd. Koc vond wederom Van der Ploeg op zijn pad, waarna de rebound door Frank van Kouwen over werd geknald. Een minuut later pakte de uitblinkende doelman een kopbal van dichtbij van Koc.

Een kwartier voor tijd was het uiteindelijk toch Van Boekel die Van der Ploeg passeerde: 1-0. Het onmachtige FC Dordrecht kon het de Brabantse ploeg van trainer Erwin Koeman ook in de slotfase niet lastig maken. De thuisploeg bleef eenvoudig op de been en pakte terecht drie punten.