FC Dordrecht vergeet de trekker over te halen

Punt niet bevredigend

Bij de ouverture van het nieuwe voetbalseizoen tegen FC Volendam kwam FC Dordrecht sterk voor de dag. De thuisploeg was de bovenliggende partij, maar kon het overwicht niet bekronen met een treffer: 0-0.

Vorig seizoen duurde het vijf wedstrijden voor FC Dordrecht het eerste tastbare resultaat in handen had. Door de puntaftrek aan het begin van het seizoen stond lang de hatelijke -1 op het conto. Met het puntje tegen het als outsider getipte FC Volendam begon de formatie van trainer Theo Bos in de plus, maar absolute bevrediging schonk de uitkomst aan de Krommedijk niet.

Over negentig minuten bezien legden de Dordtenaren het betere veldspel op de mat en waren de doelrijpe mogelijkheden talrijker, maar de trekker werd niet overgehaald. Daar zal vooral middenvelder Jeffrey Rijsdijk nog wel even van wakker liggen. De van FC Groningen overgekomen speler kreeg in deel één de beste kans, maar joeg de bal op twee meter van het Volendamse domein van doelman Robbert Ruiter huizenhoog over.

Organisatorisch stak het bij FC Dordrecht goed in elkaar. Theo Bos had zijn vertrouwen gegeven aan het centrale duo Johan Versluis en Josimar Lima, dat de beste indruk had achtergelaten in de voorbereiding. Daardoor was Mawouna Amevor, die vorig seizoen met Versluis al regelmatig het hart van de Dordtse defensie vormde, naar de bank verwezen. In een systeem met drie spitsen, waarbij Shayron Curiel en Jessy Mayele aanvalsleider en aanvoerder Cecilio Lopes flankeerden, werd veel gevergd van (de positionering van) de drie middenvelders Danny Post, Wilmer Kousemaker en Jeffrey Rijsdijk. Dat trio hield zich, ondanks een kleine mindere fase na een half uur toen de ruimtes opeens te groot werden, prima staande.

FC Dordrecht opende energiek en gedurfd en legde de brigade van Gert Kruys de wil op. Een beloning voor die pikstart bleef uit, maar de Bos-elf bleef meer initiatieven ontplooien. Bij Volendam ging het meeste gevaar uit van Kevin Tano, die met zijn snelheid Nick Coster handenvol werk bezorgde. Coster hield zich echter staande. Dat pleitte ook voor de Dordtse organisatie, die stevig gestuct bleek.

In het tweede part werd FC Dordrecht in balbezit slordiger. De komst van Santy Hulst voor Jeffrey Rijsdijk zorgde voor een impuls. Hulst had in de slotfase nog de winnende treffer op zijn voet. De voormalige ADO-speler talmde echter net te lang, waar Post de foutloze doelman Robbert Ruiter op zijn weg vond. Daarmee oogstte FC Dordrecht louter lof maar geen punten.

Opstelling FC Dordrecht: Doedée; Gielisse, Versluis, Lima (88. Amevor), Coster; Post, Rijsdijk (56. Hulst), Kousemaker; Mayele, Lopes, Curiel (79. Achterberg).

FC Volendam: Ruiter; Piqué, Schilder, Leon Tol, Koning; Tano (72. Kees Tol), Lindenbergh, Kruys, Van Dijk (38. Ahahaoui); Kramer, Mühren.

Bijzonderheden: Arbiter Björn Kuipers gaf geel aan Roderick Gielisse en Danny Post van FC Dordrecht en Robbert Ruiter van FC Volendam.Bos positief verrast door spel, niet door het resultaat

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.