FC Dordrecht loopt tik op

MVV maakt einde aan serie van gewonnen uitduels

Aan de zegereeks op vijandige bodem is voor FC Dordrecht een einde gekomen. Na drie opeenvolgende uitoverwinningen was MVV mede door een naar buitenspel riekende treffer met 3-1 te sterk.

Het had voor FC Dordrecht meteen al de perfecte doping moeten zijn. Nog voordat er in Maastricht één bal was getrapt, kregen de spelers van MVV reeds bloemen vanwege hun vorige week behaalde periodetitel. Feestvieren vóór de wedstrijd, het zou een opponent extra motivatie moeten geven om de avond voor de thuisploeg alsnog in mineur te laten eindigen.

In eerste instantie leek daarvan geen enkele sprake. Veel te lang weigerde de ploeg van trainer Henny Lee uit te stralen voor de winst te gaan. En daarmee leek FC Dordrecht glansrijk te zakken voor het examen, dat het duel met de op papier gelijkwaardige Limburgers eigenlijk was. Want wil de ploeg zich uiteindelijk via de competitie of wellicht dankzij de winst van de gisteren gestarte vierde periode kwalificeren voor de play-offs, dan moeten er juist aan dergelijke duels punten worden overgehouden. Noem het bonuspunten, want weinig concurrenten weten namelijk in Maastricht zonder nederlaag de bus in te stappen.

Ondanks de afleiding die de massale jubel voorafgaand aan de aftrap was, bleek MVV na het beginsignaal het beste bij de les. Amper twee minuten waren gespeeld of de Dordtse doelman Nick van der Ploeg moest alvast driemaal binnen tien seconden de reddende engel zijn.

Even kordaat als de keeper daar optrad, zo weifelend was zijn optreden een minuut of tien later. Na een Limburgse corner leek de hoge bal simpel uit de lucht te vangen, maar Van der Ploeg stond blijkbaar op het verkeerde been. Als gevolg daarvan hoefde de lepe spits Tosin Dosunmu de bal slechts op zijn hoofd te laten stuiten om de 1-0 te scoren.

Op meer dan een paar vruchteloze afstandspogingen (Lopes, Van der Sloot) was FC Dordrecht in de eerste helft niet te betrappen. Tegelijkertijd kreeg MVV soms eigenlijk lastig te missen kansen. Zo verscheen Tom van Hyfte na een snelle combinatie volledig vrij voor Van der Ploeg, die de middenvelder overigens knap van scoren afhield.

Na de pauze met daarin het strafschoppen schieten voor een Maastrichtse supporter – waarmee volgens de stadionspeaker vier briefjes van 25 euro te winnen vielen – creëerde ook FC Dordrecht de eerste noemenswaardige kans. De lob van Juanito Sequeira werd met moeite gekeerd door doelman Boffin, waarna Kalisse in de rebound nogal onbeholpen hoog over trapte.

Die mogelijkheid gaf FC Dordrecht duidelijk het benodigde vertrouwen. Nadat Dosunmu had verzuimd de stand naar 2-0 te tillen, was het Erik Quekel die dertig seconden later de bezoekers op geweldige wijze terug gelijk bracht. Zijn snoeiharde schot vloog hoog in het doel (1-1), ver buiten bereik van de keeper.

Met die treffer leek het duel te kantelen en was het Dordrecht dat opeens behoorlijke mogelijkheden kreeg. Tom Beugelsdijk bijvoorbeeld, die een kopbal ternauwernood door Boffin gekeerd zag worden.

Dat MVV alsnog won, was te danken aan een treffer van Lance Voorjans. Volgens Dordrecht een treffer ontstaan na buitenspel. Na die klap voor de bezoekers verzuimde MVV meermalen vaker te scoren, alvorens Lloyd Borgers toch 3-1 maakte.

Opstelling MVV Maastricht: Bulters; Castellana (76. Kuipers), Aafjes, Verdellen, Evers; Daemen, Van Hyfte, Voorjans; Esajas, Dosunmu, La Rosa (72. Borgers).

FC Dordrecht: Van der Ploeg; Van Muyen, Beugelsdijk, Amevor (76. Huymans) , Coster; Kalisse, Van Hintum, Van der Sloot, Sequeira, Quekel (76. Mayele); Lopes.

Bijzonderheden: Scheidsrechter Jeroen Sanders gaf geel aan Evers en Castellana van MVV en Van Hintum van FC Dordrecht.

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Ludo van Denderen

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.